Amenajarea casei in functie de zodie

0
6343
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (7 voturi, medie: 4,29 din 5)
Încarc...
Amenajarea casei in functie de zodie

Pentru unele dintre cititoarele noastre zodiile sunt importante  iar amenajarea casei in functie de afinitatiile zodiei din care fac parte este la fel de importanta. Ne-am gandit asadar ca amenajare casei in functie de zodie ar fi un subiect interesant.

Indiferent de stilul adoptat :minimalist, maximalist, scandinav,  clasic sau retro zodia ta se va potrivi cu unul dintre acestea sau chiar cu mai multe. Care este stilul tău de amenajare a interiorului?

Indiferent dacă sunteți o Fecioară ultra-organizată, un decorator cu inclinari emoționale, cum ar fi Racul sau un Berbec curios, am descifrat modul în care semnul zodiacal vă dictează amenajarea casei.

Amenajarea casei in functie de zodie reprezinta un reper in exprimare personalității prin design interior.

Rac

Foarte emoțional, cu un nucleu interesant, persoanele din zodia racului sunt uneori cele mai dificile de descifrat – și același lucru se aplică și cu casa in care locuiesc. Un iubitor de expresie fizică, inclusiv arta, un rac veritabil se va exprima prin piese îndrăznețe cu care au o legătură emoțională serioasă.

În plus, ca un semn puternic de apă puteți să pariați că un Rac va deține (sau dorește să dețină) o piscina. Baia este în amenajarea casei unui rac  o camera în care trebuie să se simtă bine și careia îi acorda foarte multa atentie.

Culorile pe care zodia racului le preferă sunt cele legate de apă, culori naturale, nuanțele de bleu, turcoaz, verde pal.

Fecioara

Fecioara își adoră casa. Pentru ea casa este un element vital în viață din care își trage energia, drept urmare va avea foarte mare grijă la amenajarea acesteia. Casa unei fecioare trebuie sa fie im primul rând organizată și curată în permanență.

Atenția pentru detalii și decorațiuni plasate în locuri bine stabilite este o caracteristica a caselor fecioarelor.

Spațiile de depozitare fie ele in dormitor sau în living trebuie sa fie îndeajuns pentru tot ce fecioara consideră important pentru casă. Și chiar dacă aceste spații sunt generoase, fecioara va avea grijă ca ele să nu fie supradimensionate și sa nu încurce in niciun fel fluxurile din casă.

Amenajarea casei in stil scandinav

O iubitoare de tonuri neutre cu atingeri relaxate, Fecioara gravitează spre designul scandinav și mobilierul minimalist. Înghesuiala este aproape inexistentă, dar dacă există, vine sub forma unei grămezi.

Potențiali parteneri  ai Fecioarei feriți-vă: acesta este un semn pe care trebuie să fiți dispuși să faceți compromisuri în amenajarea casei. Fecioarele sunt sensibile la tot ceea ce reprezintă misticul și supranaturalul și prin urmare amenajarea casei in functie de zodie e foarte importanta pentru o fecioară.

Taur

Un semn zodiacal extrem de fizic și practic, are nevoie de spații largi și uși de acces atât la interior cât și la exterior. Alegeți o casă cu o mulțime de spațiu pentru a vă deplasa (sau un balcon, dacă locuiți într-un apartament) cu suficient spațiu pentru o mică grădină.

Citeste si  Amenjare in stil traditional romanesc

Sunteți mânați și iubiți lucrurile materiale, astfel încât grădinăritul și decorarea interioară sunt hobby-urile care vin în mod natural și vor inspira amenajarea casei.

Fiind  o zodie materială și materialistă dragostea pentru obiecte și decorațiuni se poate transforma în obsesie.

Amenajarea unui spatiu mare

În materie de culori, taurii prefera nuantele de galben naturale, sau verde dar nu culorile pastelate derivate din roșu. Doar sunt tauri!

Săgetător

Un călător care trăiește să colectioneze, o casă de Sagetator este amenjată cu suveniruri și accesorii din întreaga lume. Deși la prima vedere pare un depozit, casa săgetătorului are nevoie de spatiu prin care să se miște în voie.

De multe ori stilul boem sau cel de inspirație marină este cel ce i se potrivește. Un Sagetator va fi atras de materiale naturale și culori subtile, care sunt făcute să iasă în evidență, prin intermediul pernelor decorative viu colorate, pături și vaze luate din cele mai îndepărtate colțuri ale globului.

Sagetătorii adoră nuanțele de bleu, bej sau gri și alb, și nu sunt mari fani ai rozului și galbenului. Chiar dacă este un colecționar săgetătorului nu i plac obiectele și decorațiunile ieftine și de proastă calitate.

Pești

Un semn de apă ce caută calmul și liniștea în amenajarea unei case. Iubesc decorațiunile handmade dar și operele de artă de calitate. Acestea sunt elementele ce dau liniile de culoare casei.

Tonalitățile de culoare din casa lor sunt fine nuanțe de alb sau crem în general culori pastel. Amenjarea unei case de către pești va inspira întotdeauna calm și relaxare în contradicție cu viața agitată pe care o duc în societate.

Culorile preferate sunt verde, albastru, violet în diverse tonuri și nuanțe, așa cum spuneam. În funcție de personalitate unii pești preferă și nuanțele de portocaliu, dar atenție nu culori stridente.

Balanță

O persoană socială, grijuliu și iubitoare de ieșiri în aer liber, balanța își va construi o casă în jurul necesităților stilului ei de viață – în primul rând, viața socială.

O masă mare în living pentru seri alături de prieteni, canapele confortabile și o zonă de divertisment în aer liber reprezintă toate prioritățile în amenajarea casei pentru Balanță. Nuanțele naturale de lemn închis la culoare condimentate cu pete de albastru, turcoaz din decorațiuni sunt decorul perfect pentru o balanță.

Balanța nu este un mare fan al culorilor tari galben și portocaliu.

Leu

Un semn de foc cu o pasiune pentru culoare, un Leu va umple casa lor cu obiecte luminoase, mobilier si arta. Îți place să fii centrul atenției și casa unui leu nu este diferită.

Citeste si  Stilul retro - design interior

Darnici si expansivi, leii va gravita spre lucrurile mai fine din viață pentru a-și umple casa – fără să ia în considerare cartea lor de credit, pentru că ceea ce le place , obțin.

Leilor nu le plac kith-urile și decorațiunile ieftine. Mobila trebuie să fie din lemn masiv lucrată cu grijă și atenție la detalii. In casa unui leu totul trebuie să stralucească prin eleganță și nu neapărat prin culoare.

Culorile pe care Leu le imbrățișează sunt culori pastel luminoase și calde, nuanțe de roșu și galben ce dau forță ambientului în care trăiesc.

Mari iubitori de frumos leii pot deveni stilisti, designeri de interior sau arhitecți, așadar bunul gust și talentul pentru amenajări interioare de calitate le este în sânge.

Gemeni

Firi curioase dar indecise, gemenii sunt un amestec interesant atunci cand vine vorba de amenajarea casei. Gemenii își amenajează casa într-un mod intrigant și eclectic, un amenstec de stiluri foarte original care să le satisfacă profilul dualist.

Gemenii sunt probabil cea mai libertină zodie în materie de amenajări, în casa lor putând găsi de la un stil minimalist scandinav pana la cel clasic, foarte studiat.

O trasătură aparte a gemenilor în ceea ce priveste amenajarea casei este, raportarea la trecut. Fiecare cameră reflectă o perioadă importantă din viața lor. Amintirile și decorațiunile primite cadou sunt foarte importante în decorarea casei.

Gemenilor le plac nuanțele de galben și muștar, chiar în tonalități mai aprinse dar și verdele și rozul pal.

În materie de mobilier, cuvântul de ordine este utilitatea practică, dar și aceștia nu fac rabat de la calitate.

Capricorn

Traditionalist și dorind să aibă totul sub control, capricornii vor avea o casă ca o galerie de artă. Bineînțeles că stilul tradițional ușor sofisticat este cel spre care tind indiferent de bugetul alocat pentru amenajarea casei.

Nuanțele naturale ale lemnului sunt  baza amenajării camerei, dar vom regăsi și mici detalii aurii pal. Capricornii nu se simt confortabil cu nuanțele de roșu și violet.

Decorațiunile lucrate manual din materiale naturale, lemn, piatră, piele sunt exact ce le trebuie pentru a completa un stil clasic, traditional în amenjare casei.

Vărsător

O fire artistică, iubitoare de frumos, își va amenaja casa cu mare atenție chiar dacă uneori puțin cam încărcat. Vărsătorilor le plac casele colorate preferând stilurile de amenjare spectaculoase.

Stilul fusion sau stilul contemporan li se potrivesc perfect deși nu vor urma niciodată întrutotul rigorile unui stil.

Nuanțele de violet, albastru sau alb sunt cele preferate de un varsător pentru fundalul unei case. Culorile pământii nu îi inspiră absolut deloc.

Citeste si  Design interior - stilul scandinav în amenajarile interioare

 

În materie de decorațiuni vor căuta să aibă obiecte unice, de colecție, tablouri sau sculpturi deosebite, ce le va da o notă foarte personală casei. Interioarele create de vărsători sunt pline de creativitate și uneori adoptă soluții originale dar practice pentru amenajarea casei.

Berbec

Berbecul are nevoie în primul rând de spațiu. O casă mică sau un apartament înghesuit prost proporționat îi va face să se simtă încorsetați.

Stilul industrial foarte aerisit li se potrivește de minune, dar nu refuză nici stilul clasic. Berbecilor le plac culorile pastel, calde liniștitoare dar, in funcție de vârstă și personalitate pot prefera și culorile tari gen rosu sau galben. Se simt foarte confortabil cu decorațiunile colorate mai ales cele textile.

Pernele decorative, coverturile și perdelele sunt accesori cărora le acordă o atenție deosebită.

Nu le plac culorile inchise maron, gri , negru pentru că le dau stări de neliniște și nesiguranță, ceea ce pentru un berbec este de neconceput.

Scorpion

Un furnizor de adevăr și mânat mereu de  dorința de a avea dreptate, Scorpionii vor adopta un stil de amenajare în casa lor și vor rămâne fidel acestuia.

Indiferent dacă stilul lor este minimalismul din anii 1960 sau canapelele de catifea acoperite cu perne tipărite de Gucci, stilul unui Scorpion este foarte studiat și este întotdeauna executat fără cusur.

În plus, datorită faimoasei lor loialități, o casă  a unui Scorpion este adesea plină cu suveniruri și cadouri ciudate – nu ar face niciodată rău unui prieten aruncând un cadou.

Le plac amenajările minimaliste sau rustice dar în timp vor transforma casa într-un stil propriu de exprimare a personalității lor.  Scorpionilor le plac nuanțele de gri, bleu pastel, lila sau bej.

Galbenul si argintiul nu sunt chiar pe placul scorpionilor in culorile de bază ale unei amenajări interioare.

Amenajarea casei in functie de zodie – concluzii

Fiecare zodie are capriciile ei in materie de casă, culori si decorațiuni. Cu toții suntem inspirați de anuminte culori și detestăm altele. Chiar dacă zodia în care s-au născut e importantă pentru unii dintre noi, trebuie să știți că mai există o sumă de alte criterii in amenajarea casei.

Personalitatea fiecăruia, educația, simțul artistic sau foarte stric și realist, toate acestea influențează modul în care ne amenajăm locuința. Amenajarea unei case reprezintă personalitatea celor ce locuiesc în ea.

Stilul de viață și mediul sunt alți doi facturi ce influențează amenajarea locuintei. Așadar, dacă zodia e importantă pentru tine nu neglija totuși și celelalte aspecte. Succes în proiectele de amenajare a casei:)

sursa foto  pinterest.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here