Prize modulare – ce sunt și ce aduc nou într-o casa moderna

0
359
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,50 din 5)
Încarc...
Prize modulare

Atunci când ne mutăm intr-o casă nouă sau ne decidem că este momentul să renovam apartamentul, primele planuri sunt legate de finisaje precum parchet, uși, geamuri sau la obiecte noi de mobilier.  Instalația electrică învechită este, de obicei, o componenta activa a locuinte ce nu beneficiaza de prea multa atentie.

Prizele și întrerupătoarele de calitate slaba ne pot da mari bătăi de cap în timp. Așadar, lista îmbunătăților indispensabile confortului și siguranței trebuie să conțină obligatoriu și modernizarea instalației electrice, inclusiv montarea de prize modulare si întrerupatoare.

Ce sunt prizele modulare

Stilul de viață modern impune trecerea la case inteligente, adaptate nevoile familiei, si facilitati sigure si usor de folosit. Tehnologia ne inconjoara si este tot mai prezenta in casele noastre, iar tehnologia atrage după sine felurite cabluri întinse prin toată casa.

Prizele modulare, sunt o componenta de baza a unei retele electrice moderne si sigure. Ele reprezintă soluția perfectă pentru cablurile întinse peste prin casă pentru conexiunile la TV, internet sau telefon dar si reteau de electricitate.

Prizele modulare, dupa cum le spune si numele sunt terminale de aparataj electric, versatile ce pot ingloba diferite tipuri de prize in aceeasi doza. Acestea pot avea de la 2 pana la 6 module si deservesc conexiuni diverse pe lanaga cele de la reteaua electrice: internet, semnal TV, telefon fix – mai rar deja, sau prize USB pentru incarcarea diferitelor gadgeturi sau dispozitive mobile.

Cu prizele modulare puteți combina ușor instalația electrică cu telefonul, internetul sau cablu TV, într-un mod mult mai elegant decat solutiile clasice. Acestea sunt soluții recomandate în toate camerele unei locuinte, fiind extrem de utile în spații mici.

Avantajele designului variat

Ca parte a versatilitatii lor, legate de design, prizele modulare ca si intrerupatoarele modulare beneficiaza de rame personalizate ce se incadreaza perfect amibientului.

Trebuie să știi că există rame de diferite dimensiuni (de la 2 până la 6 module), în care se monteaza aceste module. Ramele prizelor modulare pot veni într-o varietate de forme, modele si culori, cu finisaje de la sticla si plastic termorezistent la lemn si chiar metal.

Producatorii de aparataj de calitate cum este si Gewiss acorda o mare importanta nu doar designului si finisajelor prizelor si intrerupatoarelor ci sigurantei utilizarii acestora.

Întrerupatoarele pot fi și ele de mai multe tipuri și dimensiuni și pot fi combinate între ele sau cu prize, asigurând legăturile electrice corespunzatoare acolo unde este nevoie de acestea.

În prezent, pe piață sunt disponibile soluții destul de variate, potrivite pentru nevoile fiecăruia. De exemplu, poți menține prizele clasice de curent și alege o priză modulară cu tipul de conexiune de care ai nevoie, fie că vorbim de VGA, TV satelit, coaxial, USB, internet sau audio.

De ce sa renunti la prizele si intrerupatoarele clasice

Prizele si intrerupatoarele clasice, singulare sunt deja o tehnologie invechita. Acestea deservesc in general un singur consumator electric si de obicei e nevoie de un prelungitor in cazul prizelor sau montajul a 2-3 intrerupatoare clasice montate intr-o singura camera.

Prizele si intrerupatoarele clasice vin în foarte putine variante de culori, ele sunt de obicei albe sau negre. Din cauza materialelor folosite, cele albe se si îngalbenesc în timp si pot pune în pericol siguranta celor din casa, mai ales prizele fara împamantare.

Prizele si intrerupatoarele modulare, asa cum spuneam, aduc versatilitate, atât în modul în care pot fi combinate si folosite cât si în designul ramelor ce le decoreaza.

Costurile unei instalatii electrice de calitate

Prizele modulare, la fel ca și întrerupătoarele modulare, presupun un cost ceva mai ridicat față de cele convenționale. Totuși, trebuie luată în calcul calitatea lor, care este întotdeauna superioară, iar investiția va fi într-o instalație electrică concepută să deservească utilizatorul pe o perioadă lungă de timp. Un aparataj ieftin schimbat des reprezintă, pe termen lung, o cheltuială ridicată, total ineficientă.

Dacă ești în plină renovare sau construcție a casei visurilor tale, investește inteligent, alege finisaje și aparataje de calitate, iar când mergi la cumpărături, fie în magazine fizice, fie în online adaugă în coș și câteva prize modulare. La Canpower.ro gasesti nu doar o gama variata de prize si intrerupatoare modulare dar si o echipa profesionista ce te poate ghida si sfatui sa faci cel mai bune alegeri legate de reteaua electrica a locuintei.

Prize si intrerupatoare modulare – recomadarile noastre

Cand vine vorba de aparataj electric recomadarile noastre se indreapta fara ezitare spre produsele Gewiss. Gewiss – este un producator italian de renume cu o vasta experinta in producerea aparatajului modular dar si a altor elemente ale retelelor electrice.

Solutiile electrice Gewiss acopera o gama foarta larga de aplicatii si cuprind cateva game de produse:

Seria Domotica

  • O gama variata variata de aparatate ultraterminale ( prize si intrerupatoare ), avand in portofoliu seria CHORUS si seria SYSTEM pentru aparataj modular, respectiv seria DAHLIA pentru doza rotunda.
  • Tablouri electrice de distributie, doze pentru montaj incastrat pentru uz rezidential etc.
  • Case inteligente KNX

prize si intrerupatoare modulare gewiss

Sistemele Domotica sunt soluții de vârf pentru case smart ce asigura gestionarea și controlul locuințelor și clădirilor, garantează economia  de energie electrica dar si siguranță si confortul. In plus produsele electrice aduc un aspect modern si functionale interioarelor datorita  recunoscutilor designeri  italienii care le-au proiectat.

Gewiss – Seria Chorus

CHORUS este sistemul inovator de dispozitive de cablare Gewiss, bazat pe pe o gamă largă de dispozitive modulare, expandabile și integrabile datorită soluțiilor wireless Gewiss și automatizărilor pentru case și clădiri.
Designul care luminează fiecare ambient. Ramele CHORUS înfrumusețează orice mediu prin eleganța designului lor unic și  în plus aduc durabilitatea și rafinamentul dat de ultimă generație materiale din care sunt realizate.

Ramele Chorus International

ONE INTERNATIONAL, GEO INTERNATIONAL și LUX INTERNATIONAL
plăci din sistemul dispozitivelor de cabluri Chorus, realizate în tehnopolimer sau în materiale de foarte buna calitate și disponibile într-o gamă largă de culori și finisaje, sunt potrivite pentru doze rotunde și pătrate și folosesc același cadru de sprijin fără a fi nevoie de adaptoare suplimentare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here