Cum alegi perdelele

0
432
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Cum alegi perdelele

 Cum alegi perdelele

Atunci când plănuiești să îți cumperi perdele noi sau vrei să schimbi ceva la perdelele și draperiile deja existente, pentru o schimbare în casă, trebuie să ții cont de faptul că perdelele trebuie să lase să intre în camera lumina suficienta, dar să ofere și intimitate. Perdelele creează iluzia de spațiu, ascund defectele din camera și oferă o ambianță cu totul noua în casă.
Perdelele reflecta atmosfera, starea și înfățișarea locuinței. Ocupă un mic procent din spațiul casei, dar sunt esențiale pentru aspectul general al casei, mai mult decât oricare dintre decorațiunile din casa. Mai mult, perdelele nu sunt doar decorațiuni, ci au și mai multe funcții de utilitate: asigură controlul luminii, protejează de razele ultraviolete vara, asigură controlul căldurii și a frigului. Așadar haideți să vedem cum alegi perdelele?

Cum decizi care sunt perdelele potrivite pentru casa ta? Depinde de foarte multi factori, dar speram să poți decide dupa ce vei citi acest articol.

Stilul e totul
Preferințele, gusturile tale, stilul de viață precum și casa în care locuiești îți determină decizia. Întreabă-te ce fel de ferestre ți-ai dori în casa ta și stilul pe care vrei să-l abordezi. Stilul si moda ar putea sa nu te impresioneze, dar un ochi experimentat va vedea imediat stilul pe care l-ai ales și dacă acesta se potriveste cu tine și cu casa ta.
Un bun inceput ar fi sa intrebi pe cineva experimentat, la un magazin de specialitate. Personalul din magazin poate sa te sfatuiasca ce fel de perdele sunt potrivite pentru ferestrele tale si pentru intreaga atmosfera din casa. Ia in considerare sugestiile lor, te pot ajuta sa iti descoperi stilul.

Daca preferi sa te ocupi singura de alegerea perdelelor, trebuie sa iei in considerare urmatoarele sfaturi:

1. Lumina

Punctul cardinal in care se afla ferestrele si expunerea la soare a lor iti spun cat de multa lumina naturala iti intra in camera. Apoi, mai exista lumina indirecta care afecteaza razele solare care patrund in casa. Acestea determina textura pe care o alegi pentru perdea.

2. Culoarea camerei

Culoarea camerei reflecta atmosfera intregului spatiu din camera. O fereastra inseamna un contrast care afecteaza intreaga ambianta a camerei. Astfel, trebuie sa lasi ca principala culoare din camera sa iti ocupe ¾ din intregul spatiu al camerei si ¼ sa o aloci culorii secundare. Mai ramane un procent de 10% pe care sa il folosesti pentru a accentua zona din camera pe care vrei sa o pui in evidenta.

3. Marimea ferestrelor

Ca o regula generala, ferestrele verticale dau demnitate si inaltime camerei, in timp ce ferestrele orizontale ofera intimitate si relaxare. Faldurile perdelei si materialul din care sunt facute contrabalanseaza liniile camerei.

4.  Functionalitatea

Prin alegerea perdelei iti asiguri o atmosfera relaxanta si confortabila in casa. Functionalitatea joaca mai multe roluri – nevoia de intimitate si de racoare/caldura pe care o vrei in camera. Functionalitatea se aplica si asupra marimii si a formei camerei. Apoi, in functie de peredelele pe care le alegi, trebuie sa cumperi si decorațiunile din camera. Mai ia în considerare și modul în care se deschide fereastra.

 5. Textura

Trebuie să existe o coordonare perfectă între textura, model și culoare, precum și o armonie a acestora, atunci cand alegi perdelele. Textura înseamnă felul țesăturii: mată, aspră, moale sau stralucitoare.

6. Culoarea perdelei

Majoritatea perdelelor sunt produse în culori care, cel mai probabil, ofera o atmosfera calma in camera. Cu cât este mai mare camera, cu atât e mai indicat ca perdelele să fie în culori calde. Pentru camerele mici, folositi culori puternice. Vă sfatuim să alegeți textura și culorile care sa se potriveasca cu nuanța pereților.

Nu în ultimul rând, atunci când alegi perdelele trebuie să te gândești și la alte lucruri. Ai animale în casă? Cât timp vrei să păstrezi aceste perdele? Cât timp poți să îți aloci pentru întreținerea perdelelelor și cum vrei să le cureti?

Idei despre alegerea perdelelor obtineti de la profesionisti. Puteti sa ii angajati, dar depinde de bugetul pe care il aveti. Puteti sa faceti acest lucru si singure, pentru ca aveti la dispozitie magazine de specialitate, reviste si website-uri dedicate amenajarii casei.

Acestea au fost doar cateva sugetii despre cum alegi perdelele. Daca ai idei … asteptam comentariile tale. Si ca lucrurile sa fie cat mai practice iti dam cateva surse de inspiratie.

Perdele in stil retro sau vintage găsești aici. O gama variată la prețuri bune poți găsi și aici. Iar daca cautați ceva pentru camera copiilor găsiți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here