Cum alegi perdelele

0
1752
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Cum alegi perdelele

 Cum alegi perdelele

Atunci când plănuiești să îți cumperi perdele noi sau vrei să schimbi ceva la perdelele și draperiile deja existente, pentru o schimbare în casă, trebuie să ții cont de faptul că perdelele trebuie să lase să intre în camera lumina suficienta, dar să ofere și intimitate. Perdelele creează iluzia de spațiu, ascund defectele din camera și oferă o ambianță cu totul noua în casă.

Perdelele reflecta atmosfera, starea și înfățișarea locuinței. Ocupă un mic procent din spațiul casei, dar sunt esențiale pentru aspectul general al casei, mai mult decât oricare dintre decorațiunile din casa. Mai mult, perdelele nu sunt doar decorațiuni, ci au și mai multe funcții de utilitate: asigură controlul luminii, protejează de razele ultraviolete vara, asigură controlul căldurii și a frigului. Așadar haideți să vedem cum alegi perdelele?

Cum decizi care sunt perdelele potrivite pentru casa ta? Depinde de foarte multi factori, dar speram să poți decide dupa ce vei citi acest articol.

Stilul e totul
Preferințele, gusturile tale, stilul de viață precum și casa în care locuiești îți determină decizia. Întreabă-te ce fel de ferestre ți-ai dori în casa ta și stilul pe care vrei să-l abordezi. Stilul si moda ar putea sa nu te impresioneze, dar un ochi experimentat va vedea imediat stilul pe care l-ai ales și dacă acesta se potriveste cu tine și cu casa ta.
Un bun inceput ar fi sa intrebi pe cineva experimentat, la un magazin de specialitate. Personalul din magazin poate sa te sfatuiasca ce fel de perdele sunt potrivite pentru ferestrele tale si pentru intreaga atmosfera din casa. Ia in considerare sugestiile lor, te pot ajuta sa iti descoperi stilul.

Citeste si  10 oferte Black Friday pentru casa

Daca preferi sa te ocupi singura de alegerea perdelelor, trebuie sa iei in considerare urmatoarele sfaturi:

1. Lumina

Punctul cardinal în care se află ferestrele și expunerea la soare a lor îți spun cât de multă lumină naturală îți intră în cameră. Apoi, mai există lumina indirectă care afectează razele solare care patrund în casă. Acestea determină textura pe care o alegi pentru perdea.

2. Culoarea camerei

Culoarea camerei reflectă atmosfera întregului spațiu din cameră. O fereastra înseamnă un contrast care afecteaza întreaga ambianță a camerei. Astfel, trebuie să lași ca principala culoare din camera sa îți ocupe ¾ din intregul spatiu al camerei si ¼ să o aloci culorii secundare. Mai rămâne un procent de 10% pe care să îl folosești pentru a accentua zona din camera pe care vrei să o pui în evidență.

3. Marimea ferestrelor

Ca o regulă generală, ferestrele verticale dau demnitate și inaltime camerei, în timp ce ferestrele orizontale ofera intimitate și relaxare. Faldurile perdelei și materialul din care sunt făcute contrabalanseaza liniile camerei.

4.  Funcționalitatea

Prin alegerea perdelei îți asiguri o atmosfera relaxantă și confortabilă în casă. Funcționalitatea joaca mai multe roluri – nevoia de intimitate și de racoare/caldură pe care o vrei în camera. Functionalitatea se aplica și asupra mărimii și a formei camerei. Apoi, în funcție de peredelele pe care le alegi, trebuie să cumperi și decorațiunile din camera. Mai ia în considerare și modul în care se deschide fereastra.

 5. Textura

Trebuie să existe o coordonare perfectă între textura, model și culoare, precum și o armonie a acestora, atunci cand alegi perdelele. Textura înseamnă felul țesăturii: mată, aspră, moale sau stralucitoare.

Citeste si  Cum alegi parchetul laminat

6. Culoarea perdelei

Majoritatea perdelelor sunt produse în culori care, cel mai probabil, ofera o atmosfera calma in camera. Cu cât este mai mare camera, cu atât e mai indicat ca perdelele să fie în culori calde. Pentru camerele mici, folositi culori puternice. Vă sfatuim să alegeți textura și culorile care sa se potriveasca cu nuanța pereților.

Nu în ultimul rând, atunci când alegi perdelele trebuie să te gândești și la alte lucruri. Ai animale în casă? Cât timp vrei să păstrezi aceste perdele? Cât timp poți să îți aloci pentru întreținerea perdelelelor și cum vrei să le cureti?

Idei despre alegerea perdelelor obtineși de la profesionisti, designeri de interior sau arhitecți. Puteți să îi angajați, dar depinde de bugetul pe care îl aveți. Puteți să faceti acest lucru și singure, pentru că aveți la dispoziție magazine de specialitate, reviste și website-uri dedicate amenajării casei.

Acestea au fost doar cateva sugetii despre cum alegi perdelele. Daca ai idei … asteptam comentariile tale. Si ca lucrurile sa fie cat mai practice iti dam cateva surse de inspiratie.

Perdele în stil retro sau vintage găsești aici. O gama variată la prețuri bune poți găsi și aici. Iar dacă căutați ceva pentru camera copiilor găsiți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here