cum scap de furnici

In Bucatarie, Sfaturi practice

Cum scap de furnici fara chimicale

Daca stai la casa sau  intr-un apartament de bloc, chiar si la etajele superioare, se poate sa te trezesti peste noapte cu o invazie de furnici. Daca nu doresti sa  folosesti metode chimice radicale care pot dauna si animalelor de casa si copiilor iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa scapi de furnici.

Cum scap de furnici

1.Furnicile vin de obicei dupa mancare asa ca inainte de a folosi orice metoda de eradicare a lor, face-ti curat in bucatarie. Inchideti toate pungile cu cereale sau alimente. Nu lasati mancare in farfurii si curatati podeaua cat mai bine.

2. Incercati sa gasiti locul prin care intra in casa acolo e cel mai bine sa actionati.

3. Folositi o solutie diluata de otet 50% apa 50% cu care stergeti locul prin care furnicile intra. Va mirosi in casa, dar e o sansa foarte mare sa scapati de ele. Otetul altereaza urma de miros pe care furnicile o lasa, asa ca nu vor mai gasi sursa de hrana si in principiu nu ar trebui sa se mai intoarca.

4. Daca nu vreti sa  miroase in toata casa a otet folositi mirodenii puternic mirositoare: usturoi, chimen, cuisoare, boabe de cafea prajite, frunze de menta etc. pe care le asezati in locurile prin care furnicile ar putea intra in casa.

5. O solutie diluata de apa cu sapun se poate sa va ajute de asemenea sa scapati de furnici. Spalati locurile prin care intra.

6. In ultima instanta pana a folosi spray-urile  incercati cu o solutie diluata de acid boric.

Pana la solutiile chimice sau cele tehnice moderne e bine sa incercati solutii naturale. Astfel nu numai ca va protejati casa dar si familia. Aveti si alte solutii pentru a scapa de furnici? Impartaseste-le cu noi.

0

, , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *