Solutii de depozitare pentru bucatarie

0
3631
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Solutii de depozitare pentru bucatarie

Cu siguranță fiecare dintre noi visam la o casa mare și frumoasa, așa cum vedem prin reviste. Până când visul devine realitate, trebuie să ne mulțumim cu modelul de apartamente mici și înghesuite, din aglomerația de blocuri. Cea mai mare problema a acestor apartamente este spațiul și folosirea lui, astfel încât apartamentele noastre să pară mai mari, mai frumoase și mai civilizate. Vă propunem o serie de articole cu idei de organizare a spațiului și depozitare a tuturor lucrurilor de care avem nevoie. Să vedem așadar câteva

Solutii de depozitare pentru bucatarie.

Oricât de mare sau de mică ar fi bucătăria ta, întotdeauna ai nevoie de un spațiu suplimentar pentru depozitare. Mai ales în bucătărie, unde cu siguranță se strâng tot felul de obiecte, mai mult sau mai puțin folositoare. De aceea, te sfatuim sa te uiti printre aceste obiecte si sa scapi de cele care nu-și au locul sau nu le mai folosești în bucătărie: benzi de cauciuc, creioane, hartie, ață și ace, etc. Daca obiectele se afla într-o condiție bună, le poți dona celor care au nevoie de ele, dacp nu, atunci fă-ți curaj și aruncă-le. Secretul organizării spațiului pentru depozitare este să scapi de vechituri și să păstrezi doar lucrurile pe care le folosești.

Depozitare oale, tigăi, tavi

De obicei, tigăile și tăvile pentru cuptor se depozitează chiar în cuptor. Fiindcă sunt foarte voluminoase, s-ar putea să nu-ți încapă toate, așa că un mod extraordinar de a le depozita oalele și tigaile în așa fel încât să ajungi ușor la ele  este să ai un rastel asemanator suportului pentru uscat vase. O alta optiune este să le depozitezi în sertarele sau dulapurile de jos, pentru a ajunge ușor la ele. Tot în dulapurile de jos depoziteaza și oalele.Soluție de depozitare tigai

Citeste si  Prize modulare – ce sunt și ce aduc nou într-o casa moderna

Depozitare Farfurii și pahare

Cel mai potrivit loc pentru depozitat farfurii este un dulap suspendat, în care să ai un rastel. Cel mai des, sticlele și paharele pentru vin sunt depozitate separat din cauza lipsei de spațiu, dar există și alte posibilităti. Poți sa alegi sa le depozitezi impreuna pe un suport din otel sau fier forjat suspendat pe unul dintre pereti. Aceasta este o modalitate functionala, avantajoasa si estetica pentru depozitare, fiindcă te ajută și la designul bucătăriei.

Depozitarea condimentelor

Fie că gătiti în fiecare zi sau doar uneori, cu siguranță folosiți condimentele, iar borcanele pentru păstrarea lor pot ocupa foarte mult spațiu. O opțiune foarte bună pentru a le aranja și pentru a maximiza spațiul este să folosești o cutie care să-ți încapă într-un dulap sau să folosești un mic raft suspendat pe perete, confectionat din lemn sau fier forjat.

Diverse ambalaje

Foliile de aluminiu și plastic, hârtia cerată sau pungile de depozitat pot ocupa mult spațiu. O idee foarte bună este să le depozitați într-un suport care se agață chiar pe ușa unui dulap de bucătărie sau într-un suport din metal sau fier forjat, suspendat pe un perete.

Pungile de plastic de la cumparaturi

Cu bucurie am constatat ca volumul de pungi din plastic de la cumparaturi s-a diminuat foarte mult, de când acestea trebuie platite. Cu toate acestea, pungile de la cumparaturi încă se adună cu repeziciune și duc la dezordine. Le putem pastră într-un recipient special, asemanator celui în care tinem servețele sau într-un simplu sac din pânză.

Spațiul de sub chiuveta este bun pentru a depozita detergenți sau obiectele de curățare pentru bucatarie, mai ales daca chiuveta are și un dulap sau o simplă mască. Atenție la soluțiile de curățat toxice, în cazul în care aveți copii. Ele trebuie depozitate în locuri în care copii nu pot ajunge, sau în dulapuri închise.

Citeste si  Cum alegi perdelele

Recipientele pentru depozitat mancarea

Recipientele pentru depozitare sunt o soluție ușoară de a păstra restul de mâncare de la masă în frigider și de a maximiza spatiul din cămară.

Chiar daca ar putea parea nefolositoare, produsele pentru depozitare ne  sunt foarte utile, sunt o metoda ușoară și eficienta de a avea totul organizat și ne economisesc timpul, fiindca nu mai e nevoie să-ți cauți lucrurile. Dar ele trebuie să fie și estetice, fiindcă fac parte din designul bucatariei.

Ai alte solutii de depozitare pentru bucatarie? Spune-ne si noua!Like & Share 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here