Solutii de depozitare pentru dormitor

0
3311
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 4,75 din 5)
Încarc...

Spațiul de depozitare in dormitor –  o problemă de organizare mereu actuală.

Dormitorul este locul în care ne odihnim și ne încărcăm cu energie, de aceea ar trebui să fie cea mai organizată încăpere din casă. Așadar pentru o mai bună organizare ne-a gândit să prezentăm câteva solutii de depozitare pentru dormitor

În general, dormitorul este mobilat mai sumar decât celelalte încăperi, însă este și locul în care avem nevoie de mai mult spațiu pentru depozitare, fiindcă în dormitor aducem foarte multe lucruri personale.

Pentru a păstra ordinea în dormitor, trebuie să acordam atenție patului, piesa centrală a încăperii. Patul matrimonial este mai ușor de întreținut decât o canapea extensibilă, pe care sigur că nu o vei strange în diminețile în care te grăbești la serviciu. În plus, lenjeria de pat se schimba mai repede la un pat matrimonial și spațiul de depozitare este mai generos decât la o canapea. În lada patului vei putea depozita doar lenjerie, perne și o pătură sau pilotă.

Sub pat

Un loc foarte bun pentru depozitare este spațiul de sub pat. Daca ai un pat matrimonial, măsoară înalțimea patului și caută cutii pentru depozitare lungi care să încapă sub pat. Sunt foarte bune pentru a depozita pantofi, haine pentru alte sezoane, echipamente pentru sport, decoratiunile de sarbatori sau hartie de ambalat. Pune o eticheta cu ce conține fiecare cutie pe capatul ei. Sfatul nostru este să cumperi cutii cu rotile, să îți fie foarte ușor să le scoți de câte ori ai nevoie.

Daca ești la început cu amenajarea casei sau renovarea dormitorului gândește-te să îți faci un pat matrimonial pe comandă cu sertare. Așa pleci din start în amenajarea dormitorului cu spații de depozitare suplimentare.

Citeste si  Cum să amenajezi bucătăria perfectă

Dulapul de haine sau dressingul

Dulapul de haine este un alt loc important din dormitor, în cazul in care nu dispui de o încapere specială pentru dressing.  Ca să câștigi mult spațiu de depozitare în dulap, trebuie ca acesta să fie într-o ordine perfectă. Chiar și asa, sigur vei ramane cu destul de multe haine care nu-ți încap în dulap. O soluție foarte bună este să mai cumperi un dulap din material textil, care ocupă puțin spațiu, este mobil și este un loc excelent pentru depozitare.

Daca dormitorul este locul în care îți schimbi hainele, atunci este bine să ai și în dormitor un coș pentru rufe. Cu siguranță îl vei folosi, fiindcă alternativa este să îți imprăștii hainele peste tot, inclusiv pe podea.

Dormitor modern cu solutii de depozitare

Un alt spațiu de depozitare in dormitor este deasupra dulapului cu haine. Pentru acest spațiu poți cumpara cutii decorative și obții spațiu în plus. Aici poți depozita lucruri ce le folosești mai rar, umbrele, pelerine de ploaie, încăltăminte pentru munte sau diverse ocazii.

Dacă bugetul nu îți permite să cumperi un dressing sau un dulap pe tot peretele pentru depozitarea hainelor si încălțămintei, perdelele sunt soluția. Un spațiu amenajat cu rafturi și zonă pentru umerașe delimitat de o perdea poate fi o soluție mult mai ieftină.

Pe lângă toate acestea, ia în considerare orice spațiu liber din dormitor, pe care să îl folosești ca spațiu pentru depozitare. Condiția să așezi lucrurile în cufere, dulapuri mai mici, cutii decorative, ca să păstrezi o ordine perfectă. Spațiul nu trebuie să fie în zonele de trafic din dormitor, în fața ușilor de acces sau a dulapurilor.

Citeste si  Cum alegi salteaua - ghid în 7 pași

Idei de depozitare pentru dormitor

Iată câteva idei și solutii de depozitare pentru dormitor ce pot să vă inspire:

Te-ar mai putea interesa să citești și:

Cum să decorezi dormitorul

Amenajare dormitor in stil feng shui

Dincolo de spațiile de depozitare, soluția pentru a avea în dormitor spațiu pentru haine și alte obiecte este organizarea. Primăvara și toamna organizează dulapurile cu haine și pantofi pentru sezonul care urmează. Cel puțin odată pe an fă o revizie a hainelor pe care nu le mai porți, multe ocupă spațiu util.

Soluții de depozitare în dormitor se găsesc indiferent de mărimea dormitorului. Condiția principală este ca cei ce folosesc zilnic dormitorul să fie ordonați și organizați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here