Design interior – stilul scandinav în amenajarile interioare

0
295
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
stilul scandinav

Designul interior in stilul scandinav este caracterizat de minimalism, simplitate și funcționalitate. Deși designul scandinav s-a remarcat încă din anii ’50, rămâne în prezent o tendință populară în designul interior.

Apărând la școala modernismului, designul scandinav este o mișcare de design caracterizată printr-un accent pe funcționalism și simplitate. De asemenea, include utilizarea materialelor naturale, cum ar fi pielea, lemnul și cânepa. În plus, un design interior scandinav este adesea influențat de o conexiune cu natura, care combină forme naturale, abstractizare și utilizarea elementelor naturale.

Dacă doriți să creați un design scandinav pentru spațiul dvs., dar nu sunteți sigur exact cum să mergeți cu acesta, designerii de interior de la DécorAid au împărtășit aceste 10 cele mai bune interioare despre cum să creați un design interior uimitor.

ACCESORIZAT CU TEXTILE CALDE

Majoritatea țărilor din regiunea scandinavă au clime cu temperaturi extrem de reci. Astfel, utilizarea textilelor calde este obișnuită pentru un decor casnic scandinav. Aceste materiale textile pot apărea sub formă de piese aruncate și covoare confecționate din lână, piei de oaie sau mohair. Accesorizarea cu materiale textile calde este o modalitate excelentă de a face o cameră de zi scandinavă să se simtă confortabilă și caldă, mai ales pe timpul iernii.

ALEGE ACCENTE DECORATIVE SIMPLE

După cum am menționat, un design interior scandinav este doar despre simplitate. Prin urmare, atunci când vine vorba de decorarea unui living scandinav, alegeți întotdeauna acele accente decorative care au designuri simple. Poate că îți poți decora masa din sufragerie cu vaze ceramice elegante. Pentru a adăuga textură și culoare subtilă interiorului tău scandinav, decorează-ți canapelele cu perne care au imprimeuri geometrice simple.

COMBINATIA  DE FINISAJE LEMN-METAL

Un design scandinav folosește elemente din lemn nu numai în pardoseală, ci și în mobilier și obiecte decorative. Astfel, o casă scandinavă are de obicei mese de cafea și scaune din lemn pentru mobilierul său. Cu toate acestea, tendința recentă în stilul scandinav de decorare combină utilizarea finisajelor metalice și a elementelor din lemn. De exemplu, aplicele de cupru și pandantivele de aramă sunt instalate într-un tavan din lemn pentru a adăuga strălucire și strălucire întregului spațiu.

DECORAȚI CU PLANTE ȘI FLORI PROASPETE

Designerii noștri de interior sugerează cu tărie adăugarea de elemente naturale designului  interior scandinav pentru a avea un element viu de culoare și frumusețe în ambientul tău. Când vine vorba de acest lucru, luați în considerare să vă decorați camera de zi scandinavă cu plante de interior și flori proaspete. De fapt, designerii cred că florile proaspete sunt o necesitate în fiecare casă scandinavă. În regiunea scandinavă, străzile sunt adesea pline cu florari de trotuar care vând flori și lalele proaspete într-o diversitate de culori. Prin urmare, un design in stil scandinav ar trebui să includă elemente florale și flori proaspete.

FOCUS PE CULORI NEUTRE

Există o paletă specială de culori care este asociată cu decorul scandinav și aceasta include nuanțele de gri, alb, maro și negru. Așadar, atunci când decorați o cameră de zi in stil scandinav, concentrați-vă pe utilizarea acestor culori neutre pentru a crea un efect curat și liniștitor pentru designul casei. Designerii au sugerat, de asemenea, adăugarea de ferestre de culoare, cum ar fi fucsia și verde marin. Într-un decor casnic tipic scandinav, pereții sunt adesea vopsiți în alb pentru ca mobilierul și piesele decorative să iasă în evidență.

PASTREAZA INTERIORUL CAT MAI PUTIN AGLOMERAT

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui design interior scandinav este aceea de a vă asigura că spațiul nu este înghesuit. Prin urmare, trebuie evitate dezordinea necesară, iar spațiile de depozitare trebuie organizate în mod inteligent. Când vine vorba de decorul scandinav, mantra „less is more” trebuie respectată pentru a menține spațiul să arate mai puțin înfundat și mai relaxant vizual.

ALEGE PARDOSELI IN CULORI LUMINOASE

Covoarele din perete în perete nu fac parte dintr-un design în stil scandinav. Pardoseala este de obicei din materiale de lemn tare, fie în culoarea naturală a luminii, fie vopsită în alb. Parchetul luminat laminat este o idee excelentă pentru designul tău scandinav. Pardoseala poate face ca orice casă scandinavă să pară mai strălucitoare și mai spațioasă, în timp ce emană o atmosferă mai primitoare și mai calda. Pentru a oferi mai multă căldură la nivelul picioarelor în timpul sezonului rece de iarnă, podelele de baie pot fi dotate cu instalatie de încălzire.

FERESTRE CAT MAI PUTIN DECORATE

O cameră de zi în stil scandinav ar trebui să aibă un spațiu cât mai primitor și acest lucru poate fi cel mai bine obținut prin a permite accesul la multă lumină. Pentru a nu bloca lumina, accesoriile pentru ferestre trebuie păstrate la un nivel minim într-un interior scandinav. Dacă doriți să utilizați decoratiuni pentru ferestre pentru decorul scandinav, optați pentru țesături ușoare, cum ar fi perdelele. În plus, reflectarea luminilor prin perdelele pure noaptea poate face ca sufrageria ta scandinavă să se simtă și mai romantic.

LUMINA ESTE CHEIA

Majoritatea caselor scandinave se bucură de lumina zilei în cel puțin șapte ore pe zi. Astfel, modul de utilizare a iluminatului este foarte important într-un design interior scandinav. Iluminatul este considerat o sursă de viață, iar decorul scandinav ar trebui să aibă diferite forme de iluminare pentru a oferi o lumina adecvată în întregul spațiu. De asemenea, iluminatul stabilește starea de spirit într-un design casnic scandinav. Designerii noștri recomandă utilizarea iluminatului modern cu un design industrial, cum ar fi aplicatoarele de perete și lămpile cu pandantiv. Luminile lumânărilor și candelabrele pot face ca un living scandinav să se simtă cald, confortabil și romantic.

STILUL SCANDINAV – GANDIT IN TERMENI DE FORMA SI FUNCTIONALITATE

Atunci când este vorba despre utilizarea mobilierului într-un design scandinav, liniile simple  curate ar trebui să fie evidente. Mese, scaune, canapele și restul decorului scandinav ar trebui să aibă o notă modernă, cu margini netede și rotunjite. Designul scandinav este, de asemenea, caracterizat prin utilizarea sa inovatoare și funcțională a spațiului, astfel încât este comun să vezi rafturi de perete cu mai multe niveluri într-un living scandinav.

Utilizând aceste idei ca ghid, ar trebui să puteți crea un spațiu uimitor care să încorporeze simplitatea, frumusețea și funcționalitatea unui design interior in stilul scandinav.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here