Stilul retro – design interior

0
5761
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 4,75 din 5)
Încarc...
Amenajre in stil retro

Într-adevăr, stilul retro în design interior se confrundă la propriu cu câteva decenii de stiluri, iar termenul în sine așa cum apare  în  revistele de design interior adesea, este folosit pentru a descrie o amenajare interioară a unor stiluri mixte și obiecte care sunt influențate de tendințe și stiluri din trecut. În timp ce această definiție înseamnă că aproape orice epocă ar putea fi considerată „retro”, termenul este mai frecvent utilizat pentru a descrie stilul de design interior din anii 1950, 60 și 70. Bineînțeles suntem aproape de 2020 și deci ani 80 și 90 devin retro.

Modul neobișnuit a stilului retro este cel mai probabil influențat de perioada postbelică din anii 1960, când oamenii tineri și activi încearcau să transmită valori precum  pacea, dragostea și libertatea prin toate mijloacele disponibile.

Stilul retro și stilul  vintage sunt adesea confundate și pe bună dreptate pentru că au foarte multe elemente comune. Ambele stiluri au aceleași surse de inspirație și folosesc elemente comune exprimâd estetic aceleași valori sau valori estetice apropiate.

Stilul de decorare retro are, de obicei, o bucurie, este plin de viață, cu culori strălucitoare, designuri sălbatice și un sentiment general de „talent”. Nu există nimic desfătător sau ocazional în ceea ce privește decorarea în stilului retro. Dimpotrivă, este tare, încărcat și, cu siguranță, „funky”.
Deci, cum poți să aduci stil retro  în casa ta? Să aruncăm o privire asupra unor caracteristici generale ale acestui stil de decorare :

Culori strălucitoare în stil retro

Una dintre cele mai ușoare metode de a da unui interior un sentiment retro este să alegi culori potrivite retro. Verde avocado  este cea mai populară alegere a culorii retro, apoi avem galben muștar și combinații de maro, alb și negru achromatic, negru, portocaliu și roșu. În plus, purpuriu și roz, ambele au un aport semnificativ într-un decor retro.

Citeste si  Amenjare in stil traditional romanesc
Stilul retro design interior
Camera amenajata în stil retro anii 60

Fluența liniilor, claritatea formelor

Nu există termenul de „mobilier complex ” în stilul retro de designul interior. Interioarele sunt pline de obiecte care, la prima vedere, sunt incompatibile  dar în fapt ele sunt funcționale și confortabile. Formele sunt în general fluide și lasă locul culorilor să se exprime.

 

 

Mobila realizată din materiale mai puțin obișnuite

Mobilierul în stil retro are o simțire abstractă, fiecare piesă luptând aproape pentru a fi în lumina reflectoarelor ca punct focal al camerei. Canapele sunt largi și alungite cu perne de aruncare multi-colorate, pentru un plus de culoare. Anii 60 au fost perioadele de progres, permițând utilizarea materialelor neobișnuite pentru producția de mobilier: cauciuc , plastic, sticlă etc. De exemplu, plasticul este foarte răspândint în producția de  scaune, mese, abajururi sau suporturi de lampă și altele.

Stilul retro design interior

Decorațiuni surprinzătoare, sufletul stilului retro

Ideea principală pentru locuițele în stil retro a fost aceea de a crea o atmosferă confortabilă și veselă, plină de viață, prin urmare, oamenii au încercat să umple casa cu obiecte neobișnuite și luminoase, precum și o cantitate uriașă de cărți.
Interiorul ar putea conține covoare fuzzy aruncate într-o dezordine controlată prin cameră, margele pentru uși, lămpi de lavă, mese de skate și scaune de bucătărie. Decorațiunile spectaculoase sunt caracteristica stilului retro, iar micul mobilier nu face excepție de la regulă.

Stilul retro design interior

Stilul retro exprimă o bucurie de viață și de conform transmisă prin combinații de culori vii uneori chiar tari și spectaculoase, alăturări de materiale sintetice ce reprezintă progresul tehnologic și materiale naturale.

Formele fluide ale diverselor obiecte de mobilier creează o atmosferă caldă și primitoare estompând într-o anumită măsură combinațiile de culori foarte tari.

Citeste si  Cum alegi culoarea covorului

În amenajările retro spațiile trebuie sa fie generoasă pentru a da șansa obiectelor de decor să respire și să se manifeste. Stilul retro este stilul hippy al anilor 60-70 în care se regăsește aproape în totalitate.

Dincolo de definirea stilului retro  avem și câteva recomandări de produse :mic mobilier și decorațiul perfecte pentru stilul retro în amenajări.

Recomandările noastre

Veioza Kilat Natural

 

Veioză în stilul retro al anilor 60 realizată din lemn și textile. Un design unic. Abajurul în culori naturale difuzează o lumină blândă, dând un aer intim ambientului.

 

 

Vezi detalii

 

 

Fotoliu fix tapitat cu stofa si picioare metalice Major Galben

 

Fotoliu retro tapitat

Fotoliu orange în stil retro. Simbol al inovaţiei şi creativităţii, fotoliul Major = este expresia vie a stilului retro al anilor 60-70. Modelul este disponibil și în alte culori vii precum galben sau bleu.

 

 

Vezi detalii

 

 

Scaun de bar tapitat Grace II

scaun de bar din lemn cu tapiterie textila

Scaun de bar din lemn si material textil cu design modern potrivit si pentru o amenajare in stil retro. Realizat din materiale de foarte buna calitate.

 

 

 

 

 

Vezi detalii

 

 

 

 

Canapea fixa tapitata cu stofa, 2 locuri Shell Velvet Galben

Canapear retro model scoica

Canapea retro, anii 60 -70 realizată din materiale de foarte bună calitate. Designul unic o recomanda si pentru decoruri minimaliste sau moderne dar si retro. Canapeaua este disponibilă în doua culori

 

 

Vezi detalii

 

 

 

Lustra retro Ida L Nichel

Lustra rertro anii 60 finisaj metalLustră în stil retro  glam din metal. Ideală pentru living sau dormitor.

Diametru 40 cm

Citeste si  21 de idei de bucătărie modernă - amenajari cu stil

Inaltime 158 cm

Material : Metal si lemn

 

 

Vezi detalii

 

Masa de cafea din MDF si metal Kirby

masuta cafea retro mdf si metal

O masuta de cafea cu design simplu si spectaculos. Stilul anilor 60 realizat cu material moderne.

Diametru: 40-49 cm

Inaltime: 60 cm

Material: MDF si metal

Vezi detalii

 

 

 

 

 

 

Îți mai recomandăm să citești și:

Stiluri in amenajările interioare – Casual

Stilul Shabby Chic in amenajari interioare

Amenajari interioare – stilul contemporan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here