In Mobila

Avantajele mobilierului ecologic

Cu cat oamenii sunt mai constienti in legatura cu mediul incojurator, cu atat cererea pentru produsele ecologice creste. Si cand e vorba de mobilier, trendul “verde” ia amploare.

Asa cum orice cumparator s-a obisnuit sa citeasca eticheta atunci cand cumpara un produs, cumparatorii de mobilier cer informatii despre produsele pe care le cumpara pentru amenajarea casei.Daca acest lucru nu se intampla, atunci va sfatuim sa incepeti sa faceti asta.

Mobilierul eco-friendly este fabricat din materiale reciclate si non-toxice. Mai mult decat atat, el ofera mai multe beneficii:

Nu dauneaza sanatatii – Produsele ecologice pentru decorarea casei, precum si mobilierul ecologic sunt inofensive pentru sanatate. Chiar daca mobilierul conventional poate parea mai frumos, uneori, trebuie sa stii ca este fabricat din materiale nocive care ar putea dauna sanatatii, fiindca afecteaza aerul din casa.

Proces de fabricare inofensiv –  Prin procesul de fabricare al mobilierului eco-friendly, mediul inconjurator nu a fost afectat in niciun fel. Mobilierul eco-friendly din lemn este fabricat din lemn din zone certificate pentru defrisare. In aceste zone, copacii sunt plantati si crescuti pentru exploatare si odata ce copacii batrani sunt taiati, altii sunt plantati in loc. De asemenea, mobilierul ecologic care pare a fi fabricat din lemn, poate fi fabricat din bambus, o planta cu crestere rapida. Aspectul este similar cu cel al mobilierului din lemn. Trebuie sa mai stiti ca mobilierul din lemn este ecologic doar daca lemnul a fost luat dintr-o plantatie.

Pret mai mic: Cu singuranta vei cheltui mai putini bani pe mobilier, mai ales daca este confectionat din deseuri reciclate.

Design modern: Mobilierul ecologic arata la fel de bine ca si cel conventional.

Previne defrisarile si incalzirea globala, reduce deseurile: Mobilierul eco-frinedly poate fi fabricat din lemn reciclat, sticle de plastic folosite sau metale reciclate.

Dezavantajul mobilierului ecologic in Romania este ca s-ar putea sa il gasesti mai greu. Producatorii vor fabrica bunuri eco-friendly doar daca piata de desfacere are potential. Daca din ce in ce mai multi oameni vor fi constienti de produsele ecologice si vor alege sa le cumpere, in locul mobilierului obisnuit, producatorii vor fi incurajati sa fabrice astfel de produse “verzi” la preturi competitive. Noi inca mai avem nevoie de informarea si constientizarea consumatorilor fata de produsele ecologice si vointa acestora de a le cumpara. Este nevoie de un efort comun suficient, atat din partea consumatorilor, cat si a producatorilor pentru un mediu inconjurator mai verde.

Sursa foto:pictigar.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *