Cu cât oamenii sunt mai conștienți în legătură cu mediul încojurator, cu atât cererea pentru produsele ecologice crește. Și când e vorba de mobilier, trendul “verde” ia amploare.
Așa cum orice cumpărător s-a obisnuit să citească eticheta atunci când cumpără un produs, cumpărătorii de mobilier cer informații despre produsele pe care le cumpără pentru amenajarea casei. Daca acest lucru nu se întamplă, atunci vă sfătuim să începeți să faceți asta.
Mobilierul eco-friendly este fabricat din materiale reciclate și non-toxice. Mai mult decât atât, el ofera mai multe beneficii:
Nu daunează sănătății
Produsele ecologice pentru decorarea casei, precum si mobilierul ecologic sunt inofensive pentru sanatate. Chiar daca mobilierul conventional poate parea mai frumos, uneori, trebuie sa stii ca este fabricat din materiale nocive care ar putea dauna sanatatii, fiindca afecteaza aerul din casa.
Proces de fabricare inofensiv
Prin procesul de fabricare al mobilierului eco-friendly, mediul înconjurator nu a fost afectat în niciun fel. Mobilierul eco-friendly din lemn este fabricat din lemn din zone certificate pentru defrișare. În aceste zone, copacii sunt plantați și crescuți pentru exploatare și odată ce copacii batrîni sunt tăiați, alții sunt plantați în loc. De asemenea, mobilierul ecologic care pare a fi fabricat din lemn, poate fi fabricat din bambus, o planta cu creștere rapida, astfel plantațiile se regenerază foarte repede. Aspectul este similar cu cel al mobilierului din lemn. Trebuie să mai știți că mobilierul din lemn este ecologic doar dacă lemnul a fost luat dintr-o plantație.
Pret mai mic: Cu singuranta vei cheltui mai puțini bani pe mobilier, mai ales daca este confectionat din deșeuri reciclate. Mobilierul din PAL sau din MDF este în general realizate din deșeuri rezultate din prelucrarea lemnului.
Design modern: Mobilierul ecologic arată la fel de bine ca și cel conventional.
Previne defrișările și încalzirea globală, reduce deseurile: Mobilierul eco-frinedly poate fi fabricat din lemn reciclat, sticle de plastic folosite sau metale reciclate.
Dezavantajul mobilierului ecologic în România este că s-ar putea să îl găsești mai greu. Producătorii vor fabrica bunuri eco-friendly doar daca piața de desfacere are potențial, adică există o cerere reală de asfel de produse. Dacă din ce în ce mai mulți oameni vor fi conștienți de produsele ecologice și vor alege să le cumpere, în locul mobilierului obișnuit, producatorii vor fi încurajați să fabrice astfel de produse “verzi” la prețuri competitive. Noi înca mai avem nevoie de informarea și conștientizarea consumatorilor fața de produsele ecologice și voința acestora de a le cumpara. Este nevoie de un efort comun suficient, atât din partea consumatorilor, cât și a producatorilor pentru un mediu înconjurator mai verde.
Sursa foto:pictigar.com