Birou copii – cum alegi corect, idei și prețuri

0
6655
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (15 voturi, medie: 4,73 din 5)
Încarc...
birou copii cu dulap si sertar

În luna septembrie căutam agitată un birou de copii. Da, începea școala și băiatului îi rămăsese mic biroul de anul trecut. De unde am crezut că e o treabă simplă și că în maxim două zile îl am deja acasă, a trebuit să fac o cercetare serioasă. Așadar să vedem ce înseamnă cumpărarea unui birou de copii și ce trebuie să avem în vedere atunci când ne apucăm de căutat.

Primul sfat: Nu cumpărați în grabă! E una din greșelile frecvente când cumperi mobilă. Vezi și alte greșeli aici.

Trebuie să vorbim în primul rând despre importanța biroului pentru copii. Copilul își petrece cam 2,5-3 ore pe zi cel puțin la birou făcând teme sau jucându-se la calculator. Deci 15 -20 ore pe săptămână, aprope o zi întreagă! Am văzut la școală mulți copii și adolescenti cu deformări de coloană sau probleme de spate, iar marea majoritate vin de la poziția la scris sau statul greșit la scaunul de birou, atât acasă cât și la școală. Dacă la școală nu prea putem schimba lucrurile măcar acasă să cumpărăm un birou pentru copii potivit.

Criterii pentru cumpărarea unui birou de copii sau calculator

Materialul

Alegerea materialului se face în general în funcție de buget. Materialele disponibile pentru birourile de copii sunt în general PAL sau MDF și lemn. PAL-ul este cel mai răspândit materiale pentru mobilier de copii fie că e vorba de birou pat sau cameră de copii. Este în același timp și cel mai ieftin deci un buget până în 300 de lei ajunge pentru un birou de copii simplu. În cazul în care doriți ceva mai sofisticat dar și la un buget de 500- 700 lei puteți să vă orientați și spre alte materiale, de exemplu combinații de MDF sau lemn și metal.

Recomandarea noastră pentru birou copii din PAL:

Birou copii stejar auriu si alb

Biroul HM Fino este un birou de copii și  este conceput pentru a fi folosit pe post de masă de lucru, birou pentru calculator sau laptop. Design-ul, cromatica si dimensiunile il fac potrivit atât pentru camera copiilor, cât și pentru zona de „home office”.

Citeste si  Avantajele mobilierului ecologic
Vezi detalii

 

 

Sau dacă doriți o variantă cu poliță glisantă:

birou copii calculator

Birou de copii cu finisaj de cireș realizat din PAL, cu suport pentru calculator și poliță mobilă.Ideal pentru camera copiilor atât pentru studiu cât și pentru lucrula calculator.

Vezi detalii

 

 

Pentru că vorbim despre birouri destinate copiilor și calitatea materialului e importantă un alt detaliu de care trebuie să țineți cont este grosimea PAL-ului. O foaie prea subțire tradusă în economie de material si preț mic s-ar putea să nu reziste mai mult de 1-2 ani.

Finisajele

Fie că evorba de finisaje de nuanța lemnului cireș, fag sau stejar sau culori simple alb, negru maron finisajele trebuie să fie de calitate. Nu vreți ca după câteva luni funirur sau melamina sa se desprindă. Chiar dacă comandați birou de copii online, verificați cu atenție produsul la recepționare, un magazin serios oferă atât retur cât și garanție. Dacă doriți să schimbași biroul dar aveți deja mobila pentru camera copiilor, folosiți o mostră din biroul vechi sau dintr-un raft al mobilierului existent.

Dacă doriți un birou de copii mic dar de calitate și nu aveți foarte mult spațiu vă recomandăm:

Birou SL B120 alb

birou copii mdf si metal

Birou de copii dar si de adulți fără sertare sau etajere cu cadru din metal și blat din MDF. Potrivit pentru spații înguste.

 

Vezi detalii

 

Legat de finisaje e de preferat să alegeți un birou de copii cu canturile din plastic pentru a proteja copilul de eventualele accidente.

Dimensiunile

Dimensiunile sunt foarte importante mai ales când e vorba de mobilier pentru copii. Sfatul nostru este să măsurați mai întâi spațiul pe care îl aveți la dispoziție luând în considerare și spațiul de acțiune al scaunului de birou.Dacă aveți deja un scaun de birou pentru copii biroul trebuie proporționat după mărimea acestuia. Este obligatoriu când alegeți biroul să luați în calcul dimensiunile scaunul de birou. Când spațiul e generos alegerile sunt multiple, dar problema e când spațiile sunt mici ca în multe apartamente vechi.

Citeste si  Decorarea ecologica a camerei copilului

Recomadare birou copii pentru spații mici:

 

Nu supradimensionați biroul, în afara faptului că va ocupa foarte mult loc în cameră veți transforma biroul în spațiu de depozitare și nu de lucru. De preferat este să luați un corp mobil cu sertaresau un dulapior în care copii să țină rechizitele și manualele.

Depozitarea

Dacă totuși știți că biroul trebuie neapărat să aibă rafturi sau spații de depozitare, eventual închise puteți alege un birou de copii cu dulap încorporat și eventual sertare.Sfatul nostru este să văsfătuiți cu copilul, până la urmă el este beneficiarul și utilizatorul biroului.

Recomandare de birou de copii cu dulap:

Birou  copii HM Lima B1

birou copii cu dulap si sertar

Biroul de copii cu un design modern, simplu si elegant.Cu finisaje din cireș și alb potrivit pentru camera copiilor, este realizate din PAL melaminat.

 

Vezi detalii

 

Pentru dulapuri și sertare e de preferat ca biroul să aibă mânere din lemn sau metal pentru că sunt  mult mai rezistente.Bineînțeles că aceste detalii se reflectă și în prețul final.

Vârsta copilului

Un factor ce nu ține de biroul în sine ci de cel care îl folosește. Știm că, cu cât cresc copii sunt tot mai activi. Adolescenții adoptă stiluri minimaliste și dinamice, iar inclinația spre o mobilă masivă e din ce in ce mai mică.Copii de vârste mai mari preferă birourile mobile în ton cu ritmul vieții lor.

Recomandare birou copii – adolescenți

Birou mobil cu rotile

birou copii tineri cu rotile

Biroul este perfect pentru copii mai mari și adolescenți. Are poliță mobilă și este prevăzut cu rotile blocabile. Realizat din metal și MDF.

Citeste si  Mobila de bucatarie - idei, modele, preturi - ghid practic de cumparare

 

Vezi detalii

 

Designul

Dacă bugetul și spațiul din camera copilului sunt generoase, atunci designul devine un factor important. Aici aveți ocazia să cumpărați un birou cu personalitate, cu un design atractiv care să iasă în evidență în camera copilului. Și după cum știmcă gusturile nu se discută, noi doar vă recomandă să asortați finisajele și culorile biroului cu restul mobilierului din cameră.Aveți ocazia să dați astfel prima lecție de bun gust copilului dvs.

Recomandarea noastră: 

birou copii cu design deosebitBiroul este prevăzut cu multiple spații de depozitare atât deschise cât și dulapuri. Finisajul biroului ăn două nuanțe în combinație cu forma inedită îl face atrăgător și potrivit pentru camera copiilor.

Vezi detalii

 

Vrei ceva mai vesel pentru camera copiilor. Un birou care să dea culoare. Uite recomadarea noastră:

Birou copii Cecilia

birou copii roz

Birou perfect pentru o camera de fetițe. Biroul are înălțime reglabilă și baltul poate fi înclinat sub diferite unghiuri pentru o poziție mai comodă a copilului în timpul lucrului la birou. De asemenea biroul este prevăzut cu suport pentru instrumentele de scris și un sertar pentru foi.

Vezi detalii

 

 

 

Garanția

Cel mai important criteriu de după cumpărare. Interesați-vă exact cât este garanția, înainte de a cumpăra.Ea ar trebui să fie minim 2 ani. Întrebați cine este producătorul și dacă elementele de feronerie defecte se schimbă, sau dacă produsul poate fi returnat și în cât timp. În cazul în care comandați biroul de copii online întrebați cine plătește transportul.

Acestea au fost sfaturile noastre, chiar dacă urmați sau nu recomandările noastre de produse, faceți o cercetare înainte de a cumpăra. Dacă v-a placut articolul și îl considerați util, un like & share ne-ar bucura:)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here