Paturi suprapuse pentru copii – idei de amenajare

0
14349
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (12 voturi, medie: 4,58 din 5)
Încarc...
paturi suprapuse pentru copii

Pentru familiile cu mai mulți copii lipsa spațiului  în dormitorul copiilor este o mare provocare. Paturile suprapuse sunt soluția cea mai simplă și comodă pentru a rezolva problema spațiului. Cu puțină imaginație paturile suprapuse pot  transforma dormitorul copiilor într-un spațiu de joacă dar și de studiu.

Vă prezentăm mai jos câteva idei de dormitoare pentru copii cu paturi suprapuse pentru copii transformate în locuri de joacă cu un design deosebit, pe care copii îl vor adora.

Paturile suprapuse pentru copii sunt în general făcute pe comandă, așadar pregătiți-vă proiectul foarte bine pentru a optimiza spațiul din camera copiilor.Un proiect bine gândit vă va face eroul copiilor dvs. încă odată:).

paturi suprapuse pentru copii

Pentru idei și planuri despre cum să alegeți tema sau de unde să vă inspirați în amenajarea camerei copiilor am scris într-un articol anterior aici.

paturi suprapuse copii stil navy

Atenția pentru colțurile rotunjite și spațiile ce ar putea fi un potențial pericol trebuie să fie una din preocupările principale.

Patul de sus poate sau nu să fie prevăzut cu mânere și stighii de sprijin în funcție de vârsta copiilor și stilul de somn. Un alt element important la paturile suprapuse este scara. Aceasta trebuie să fie accesibilă, cu trepte stabile și ușor de folosit.

Spațiul de sub paturi trebuie folosit ca spațiu de depozitare, și colorarea sertarelor îi poate ajuta pe copii să deprindă diverse reguli de ordine în funcție de aceste culori.

Paturi suprapuse pentru copii ,tematice

Paturile suprapuse de tip căsuță sunt foarte apreciate de copii. Ele aduc aminte de basme și oferă în același timp fiecarui copil un spațiu intim de care are nevoie atât în timpul somnului cât și în timpul zilei.

Citeste si  Birou copii - cum alegi corect, idei și prețuri

Transformarea paturilor suprapuse în loc de joacă prin adăugarea în proiect a unui tobogan, va face  foarte fericiți copii.

Paturi suprapuse, loc de joacă

Alegerea unei teme pentru amenajarea dormitorului în funcție de pasiunile copilului vă va ușura ducerea la bun sfârșit a proiectului.

Câteva decorațiuni și detalii pot face diferența între un dormitor pentru copii banal și un dormitor de vis în care copii să simtă că este teritoriul lor de joacă.

Mobilierul din camera copiilor poate fi realizat și din PAL sau MDF astfel costurile amenajării vor fi mai mici decât cele ale unei amenajari de mobiler din lemn.

 Paturi suprapuse – Siguranța

Siguranta copiilor trebuie să fie cel mai important factor in cumpararea sau construirea unor astfel de paturi pentru copii. Scara de acces la patul de deasupra trebuie să fie sigură, stabilă si usor accesibilă. Treptele nu trebuie să aibă piese care se pot misca, suruburi sau sisteme de prindere ce ies in exterior.

Muchiile silocurile de acces in pat trebuie să fie netede, fără colturi. Studiați fiecare portinue a patului, si incercati sa va puneti in pielea copilului. Indetificati astfel orice loc ce poate deveni un potential risc pentru ei.

Sertarele nu trebuie să se inchida automat, cu sisteme hidraulice. Manerele sa fie mari si usor accesibile. Tabliile paturilor, daca acestea exista nu trebuie sa jeneze in niciun fel.

Sistemul de siguranta pentru prevenirea caderii din patul de sus a copilului trebuie sa fie solid si fara parti ce s-a putea demonta, desuruba usor.

Recomandările noastre:

Produsele recomandate le găsiți aici

Citeste si  Decorarea ecologica a camerei copilului

Paturile suprapuse pentru copii sunt solutia ideal atunci cand ai nevoie de spatiu pentru camera copiilor. De obicei atunci cand in familie sunt 2 sau mai multi copii spatiul din camera lor este o provocare, mai ales ca, cei mici au nevoie de spatiu de joaca, un spatiu al lor delimitat de restul casei si de spatiul adultilor.

Limita creativității în materie de paturi suprapuse pentru copii este doar propria imaginație, așa că , dacă aveți nevoie de un pat suprapus, puneți-vă pe treabă, sau cumpărați-l. Dacă v-au plăcut ideile expus de noi Like & Share:)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here