10 greșeli când cumperi mobila

0
2443
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4,67 din 5)
Încarc...
10 greseli cand cumperi mobila

10 greșeli când cumperi mobila

Fie că te muți în casă nouă sau renovezi apartamentul vine momentul când trebuie să cumperi mobilă.

Înainte de a cumpăra un telefon mobil, o mașină de spălat sau un calculator nou, de obicei vorbim cu prietenii, citim articole de specialitate, comparăm produse. Dar de ce nu investim aceeasi energie și timp atunci când cumpărăm mobila? Până la urmă, mobila o cumpărăm la prețuri mult mai mari decât produsele de mai sus și pentru o perioada mai mare de timp.
Vom enumera mai jos cele mai frecvente 10 greșeli când cumperi mobila:

1. Lipsa pregatirii prealabile

Oamenii intra într-un magazin fără nici cea mai vaga idee despre ce ar vrea să cumpere, ce le-ar plăcea sau chiar despre dimensiunile camerei în care urmează să fie așezată mobila. Înainte de a intra în magazin, desenați un plan al casei sau al camerei, cu dimensiunile lor. Puteți chiar schița zonele și dimensiunile anumitor obiecte de mobilier pe care doriți să le amplasați în diferite camere sau locuri în cameră. Dacă aveți deja obiecte de mobilier care conțin textile, încercați să luați cu dumneavoastră o mostră.
Gândiți planul unei camere pe termen lung. Daca o camera este deja mobilată, gandiți-vă daca vreți să rămână așa, sau în 1-2 ani doriți să o schimbati. Cumparați mobila care se potrivește cu felul în care doriți să arate camera, nu după cum arată acum.

2. Ignora dimensiunile

Majoritatea magazinelor de mobila au spații largi alocate showroom-urilor, ceea ce face ca simțul dimensiunilor și al proporțiilor să fie distorsionat. Un obiect de mobilier care arată super în magazinul care are tavanul la 4 m nu arată la fel de bine într-o camera cu tavan la 2,8 m. Luați cu dumneavoastră neapărat o ruletă și măsurați absolut totul. Dacă totuși aveți dubii asupra dimensiunilor, desenați schița camerei la scara cu obiectele de mobilier pe care doriți să le achiziționați. Puteți chiar să le decupați sub forma de dreptunghiuri din carton, pentru a găsi așezarea optima în cameră.

Citeste si  Mobila de bucatarie - idei, modele, preturi - ghid practic de cumparare

3. Nu aduc acasa mostre

Daca o mobilă vă place luați mostre de culoare și/sau textile și aduceți-le acasa. Culorile și materialele textile din care este facută mobila arată cu totul altfel în lumina casei dumneavostră față de cum arată la magazin. Mostrele va mai ajuta să vă dați seama dacă mobila se potrivește cu culorile pereților și ale pardoselii.

4. Nu testeaza mobila

Niciodata să nu cumpărați un scaun sau un pat fără să vă așezați înainte pe el.
Incercați să simulati mișcările și pozițiile cotidiene. Este ca și cum ați cumpăra o haină în care trebuie să vă simțiți bine 24 ore pe zi.
Nu cumpărați mobilă online daca nu ați văzut-o și în realitate. Mobila trebuie atinsă pentru că intram în contact în fiecare zi cu ea. Există detalii de ergonomie pe care un calculator nu le poate redă.

5. Cumpararea impulsivă

Este greu de rezistat în fața unei mobile care are 50% reducere. Dar oare de acea mobilă aveți nevoie? Dacă mobila nu se potrivește ca marime, culoare sau utilitate cu camera dumneavostră, tocmai ați cheltuit cu 50% mai mult decât era nevoie. Daca mobila e ieftină, asta nu înseamnă obligatoriu ca e și ceea ce vă trebuie. Cumpărarea unei mobile cere timp, făceți-vă timp să vedeți mai multe modele și comparați.

canapea6. Comitetul de cumparare

Cu cât aveți mai multe opțiuni cu atât mai grea va fi decizia de cumparare. Nu luați cu dumneavostra un întreg comitet de cumpărături format din prieteni,mame soacre etc. Limitați-vă la 1-2 prieteni în al căror simț estetic vă încredeți. E mult mai ușor așa de luat o decizie.

Citeste si  Decoratiuni din sfoara

7. Refuzul ajutorului

Daca nu ai studiat design interior sau daca nu ești din branșă ascultă și sfaturile unui specialist, fie el și vânzător. Nu vorbesc aici de depozitele de mobila unde absolut oricine poate fi vanzator. Ascultați sfatul unui specialist, el are în general o altă viziune și vă poate scurta timpul în care să găsiți obiectul de mobilier dorit, la prețul cel mai bun.

8. Cumpăratul în weekend

Daca ați hotărât că aveți nevoie de sfatul unui vanzator, nu mergeți la cumparaturi de mobila în week-end. E greu să îți găsești timp în mijlocul săptămânii, dar gândiți-vă că nu în fiecare lună cumpărați mobilă. În timpul weekend-ului magazinele sunt foarte aglomerate, iar vanzatorii nu au timp să discute prea mult cu dumneavoastră.

9. Nu măsoară ușile, scările sau liftul

Cu toții am auzit povesti nostime despre oameni care au cumpărat mobila și nu au reușit să o introducă în casă, din cauza dimensiunilor ușilor, holurilor sau a liftului. O mobilă care nu e menită să fie dezmembrată nu va mai fi nicioadata la fel dupa ce o demontați pe hol. Nu luați în calcul introducere pe fereastra, decat în caz de forță majoră.

10. Plătesc prea mult

Statistica arată că 40% dintre cumpărători plătesc mai mult decât ar trebui pe un obiect de mobilier. Daca nu va grăbiți cu redecoratul și ați găsit ceea ce vă place, așteptați o reducere sau pur si simplu întrebați vânzatorul dacă este vreo șansă ca acel obiect de mobilier să intre la reduceri. Daca totuși trebuie să cumpărați într-un timp scurt și cumparati un volum mai mare de mobila (spre exemplu dormitor si bucatarie sau living complet) întrebati de o reducere. 2-3% ar trebui să obțineți. Dacă ați făcut un credit pentru a cumpăra mobilă, oricum veți plăti cu tot cu dobânzi mai mult decat valoarea reală a obiectelor de mobilier.

Citeste si  Cum scap de furnici fara chimicale

Noi am enumerat doar cele mai frecvente 10 greșeli când cumperi mobila, cu siguranță mai sunt, dacă știi vreuna pe care nu am enumerat-o te rugam adaug-o în comentarii. Multumim! Like & share!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here