10 greseli cand cumperi mobila

In Mobila, Sfaturi practice

10 greseli cand cumperi mobila

10 greseli cand cumperi mobila

Inainte de a cumpara un telefon mobil, o masina de spalat sau un calculator nou, de obicei vorbim cu prietenii, citim articole de specialitate, comparam produse. Dar de ce nu investim aceeasi energie si timp atunci cand cumparam mobila? Pana la urma, mobila o cumparam la preturi mult mai mari decat produsele de mai sus si pentru o perioada mai mare de timp.
Vom enumera mai jos cele mai frecvente 10 greseli cand cumperi mobila:

1. Lipsa pregatirii prealabile

Oamenii intra intr-un magazin fara nici cea mai vaga idee despre ce ar vrea sa cumpere, ce le-ar placea sau chiar despre dimensiunile camerei in care urmeaza sa fie asezata mobila. Inainte de a intra in magazin, desenati un plan al casei sau al camerei, cu dimensiunile lor. Puteti chiar schita zonele si dimensiunile anumitor obiecte de mobilier pe care le doriti sa le amplasati in diferite camere sau locuri in camera. Daca aveti deja obiecte de mobilier care contin textile, incercati sa luati cu dumneavoastra o mostra.
Ganditi planul unei camere pe termen lung. Daca o camera este deja mobilata, ganditi-va daca vreti sa ramana asa, sau in 1-2 ani doriti sa o schimbati. Cumparati mobila care se potriveste cu felul in care doriti sa arate camera, nu dupa cum arata acum.

2. Ignora dimensiunile

Majoritatea magazinelor de mobila au spatii largi alocate showroom-urilor, ceea ce face ca simtul dimensiunilor si al proportiilor sa fie distorsionat. Un obiect de mobilier care arata super in magazinul care are tavanul la 4 m nu arata la fel de bine intr-o camera cu tavan la 2,8 m. Luati cu dumneavoastra neaparat o ruleta si masurati absolut totul. Daca totusi aveti dubii asupra dimensiunilor, desenati schita camerei la scara cu obiectele de mobilier pe care doriti sa le achizitionati. Puteti chiar sa le decupati sub forma de dreptunghiuri din carton, pentru a gasi asezarea optima in camera.

3. Nu aduc acasa mostre

Daca o mobila va place luati mostre de culoare si/sau textile si aducetile acasa. Culorile si materialele textile din care este facuta mobila arata cu totul altfel in lumina casei dumneavostra fata de cum arata la magazin. Mostrele va mai ajuta sa va dati seama daca mobila se potriveste cu culorile peretilor si ale pardoselii.

4. Nu testeaza mobila

Niciodata sa nu cumparati un scaun sau un pat fara sa va asezati inainte pe el.
Incercati sa simulati miscarile si pozitiile cotidiene. Este ca si cum ati cumpara o haina in care trebuie sa va simtiti bine 24 ore pe zi.
Nu cumparati mobila online daca nu ati vazut-o si in realitate. Mobila trebuie atinsa pentru ca intram in contact in fiecare zi cu ea. Exista detalii de ergonomie pe care un calculator nu le poate reda.

5. Cumpararea impulsiva

Este greu de rezistat in fata unei mobile care are 50% reducere. Dar oare de acea mobila aveti nevoie? Daca mobila nu se potriveste ca marime, culoare sau utilitate cu camera dumneavostra, tocmai ati cheltuit cu 50% mai mult decat era nevoie. Daca mobila e ieftina, asta nu inseamna obligatoriu ca e si ceea ce va trebuie. Cumpararea unei mobile cere timp, faceti-va timp sa vedeti mai multe modele si comparati.

canapea6. Comitetul de cumparare

Cu cat aveti mai multe optiuni cu atat mai grea va fi decizia de cumparare. Nu luati cu dumneavostra un intreg comitet de cumparaturi format din prieteni,mame soacre etc. Limitati-va la 1-2 prieteni in al caror simt estetic va incredeti.E mult mai usor asa de luat o decizie.

7. Refuzul ajutorului

Daca nu ai studiat design interior sau daca nu esti din bransa asculta si sfaturile unui specialist, fie el si vanzator. Nu vorbesc aici de depozitele de mobila unde absolut oricine poate fi vanzator. Ascultati sfatul unui specialist, el are in general o alta viziune si va poate scurta timpul in care sa gasiti obiectul de mobilier dorit, la pretul cel mai bun.

8. Cumparatul in weekend

Daca ati hotarat ca aveti nevoie de sfatul unui vanzator, nu mergeti la cumparaturi de mobila in week-end. E greu sa iti gasesti timp in mijlocul saptamanii, dar ganditi-va ca nu in fiecare luna cumparati mobila. In timpul weekend-ului magazinele sunt foarte aglomerate, iar vanzatorii nu au timp sa discute prea mult cu dumneavoastra.

9. Nu masoara usile scarile sau liftul

Cu totii am auzit povesti nostime despre oameni care au cumparat mobila si nu au reusit sa o introduca in casa, din cauza dimensiunilor usilor, holurilor sau a liftului. O mobila care nu e menita sa fie dezmembrata nu va mai fi nicioadata la fel dupa ce o demontati pe hol. Nu luati in calcul introducere pe fereastra, decat in caz de forta majora.

10. Platesc prea mult

Statistica arata ca 40% dintre cumparatori platesc mai mult decat ar trebui pe un obiect de mobilier. Daca nu va grabiti cu redecoratul si ati gasit ceea ce va place, astepati o reducere sau pur si simplu intrebati vanzatorul daca este vreo sansa ca acel obiect de mobilier sa intre la reduceri. Daca totusi trebuie sa cumparati intr-un timp scurt si cumparati un volum mai mare de mobila (spre exemplu dormitor si bucatarie sau living) intrebati de o reducere. 2-3% ar trebui sa obtineti. Daca ati facut un credit pentru a cumpara mobila, oricum veti plati cu tot cu dobanzi mai mult decat valoarea reala a obiectelor de mobilier.

Noi am enumerat doar cele mai frecvente 10 greseli cand cumperi mobila, cu siguranta mai sunt, daca stii vreuna pe care nu am enumerat-o te rugam adaug-o in comentarii. Multumim! Like & share!

,

One Response to 10 greseli cand cumperi mobila

  1. Incasanoua spune:

    Multumim pentru aprecieri,multumim pentru ca ne urmaresti si ne citesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *