Decoratiuni interioare din crengi și ramuri

0
23659
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (8 voturi, medie: 4,50 din 5)
Încarc...
Decoratiuni interioare din crengi

Decorațiuni interioare naturale realizate din crengi și ramuri – idei creative și sfaturi practice ce ar putea să te inspire în amenajarea casei.

Decorațiunile din crengi sunt ușor de realizat și aduc camerei un design natural și proaspăt. Am cautat să strângem câteva idei de decorațiuni din crengi ce le puteți realiza cu ușurință din ramuri sau crengi și alte obiecte pe care le aveți la îndemână prin casă. Pentru a fi mai ușor să le prezentăm am încercat să le grupăm decorațiunile după anumite criterii de realizare sau  forme.

Decorațiuni din crengi – Tablouri

Probabil cel mai ușor de realizat decorațiuni interioare cu crengi sunt tablourile. Din orice ramă veche de tablou sau pur și simplu un cadru de lemn pot fi suport pentru astfel de decorațiuni.

Decoratiuni interioare tablouri cu crengi

Cel mai important lucru de care trebuie să aveți grijă este ca ramurile sau crengile pe care le folosiți în proiectele voastre de decorațiuni sau amenajări să fie foarte bine uscate. Sfatul nostru este ca după ce găsiți crengile să le țineți la uscat cel puțin 3 luni într-un loc răcoros fără umezeală.

decoratiuni interioare tablouri cu crengi

Tablourile cu crengi sunt perfecte pentru a decora dormitorul sau livingul acolo unde spațiul pe perete este mai generos. Decorațiunile interioare cu crengi trebuie să se potrivescă unei amenajări în stil natural, în culori calde nu foarte stridente.

Tablouri cu crengi - decoratiuni

Astfel de decorațiuni sunt foarte potrivite caselor de la țară sau cabanelor de la munte, dar nu sunt exclusiv pentru acestea. Un living modern, minimalist poate fi decorat cu un tablou cu crengi.

Dacă folosiți crengi mai groase pe care le tăiați ca în decorațiunea de mai sus,vă recomandăm  să folosiți un lac de lemn transparent semilucios sau chiar mat.

Citeste si  Decoratiuni din sfoara

 

Tablouri din crengi

Crengile sau ramurile de mesteacăn sunt foarte potrivite pentru astfel de decorațiuni, pentru că își păstrează culoarea albă a scoaței foarte bine după uscare și contrastează frumos cu o ramă de culoare închisă.

Decorațiuni interioare – suport de fotografii

Suportul de fotografii dau personalitate camerei și o notă intimă fiind potrivite în dormitor sau în camera adolescenților dar și în living.

Crengile sau ramurile pot sugera foarte bine evoluția în timp a familiei sau a membrilor acesteia.

Combinarea crengilor cu obiecte banale din casă poate da un rezultat spectaculos. Mai mult decât atât folosind cârlige de rufe din lemn decorațiunea de mai jos  își poate schimba oricând înfățisarea schimbând fotografiile.

Decoratiuni din crengi – litere

Decorațiunile de tip litere dau o notă personală camerei și pot fi folosite în combinație cu fotografii sau ca decorațiuni în sine.

Pentru a vă fi mai ușor în astfel de proiecte de creare a decorațiunilor, mai întâi creați un cadru din sârmă sau carton în forma literei dorite. Astfel aveți o formă de ghidare și proiectul va merge  foarte repede.

Decoratiuni  interioare din crengi – rame

O glinzile reprezintă elemente de decor ce sunt prezente în absolut orice casă. Personalizarea acestora poate fi realizată cu ajutorul unor crenguțesau ramuri bine alese.

În cazul în care doriți să amplasați oglinda în baie, trebuie să știți că trebuie să folosiți un adeziv rezistent la umiditate, în niciun caz aracet.

Ramele fotografiilor pot fi de personalizate cu crengi, dar ca și în cazul ramei  oglinzii materialul trebuie ales în așa fel încât să aibă aproximativ aceeași culoare și textură.

Citeste si  Cum sa-ti decorezi baia

Decoratiuni interioare suport de lumânări

Un alt tip decorațiuni interioare foarte des întâlnit sunt lumânările. Suportul pentru lumânări este un accesoriu ce poate fi foarte ușor realizat din crengi.

Având în vedere că lemnul uscat este foarte ușor inflamabil vă recomandăm să folosiți un pahar din sticlă rezistent la căldură ca suport pentru lumânare.

Deși suportul de lumânări este o decorațiune simplu de realizat efectul este la fel de spectaculos ca și pentru proiectele mai complicate. Astfel în câteva zeci de minute puteți realiza un accesoriu pentru lumânări.

Diverse decorațiuni interioare

Cu puțină imaginație și materialele potrivite test realizat din crengi sau ramuri uscate decorațiuni inedite.

Cele mai bune materiale pentru astfel de proiecte se găsesc de obicei pe plajă și sunt crengi sau ramuri ce au stat o bucată bună în apa sărată a mării și apoi sau uscat la soare, dar nu este singurul loc de unde vă puteți procura materiale pentru proiectele dumneavoastră.

În cazul în care culegeți crengi uscate din pădure vă recomandăm să le spălați cu un alcool tehnic pentru deparazitare. Pentru crengile mai mici ce nu sunt încă uscate, puteți folosi o tavă și să le uscați în cuptor.

Natura ne oferă cele mai bune modele de decorațiuni interioare, și acesta nu doar că au stil dar și mai mult decât atât nu se demodează niciodată. Decorațiunile interioare inspirate din natură dau un aer fresh camerei și creează senzația de confort.

Dacă va plăcut articolul, așteptăm fotografii cu proiectele voastre. Un like și un share ne bucură 🙂

Citeste si  Perne decorative - ghid de cumpărare

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here