Perne decorative – ghid de cumpărare

0
4607
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 4,40 din 5)
Încarc...
Perne decorative colorate

Mai mult decât orice alt detaliu din casă, pernele decorative pot schimba complet aspectul unui spațiu – renovarea de sezon a unei încăperi sau legarea împreună a unei scheme de culoare disparate – cu o mică investiție de timp și bani.

Cu mii de culori, printuri, umpluturi și țesături din care să alegeți, cum să alegeți pernele de sezon care vor merge cel mai bine în spațiul dvs.? Am stabilit câteva criterii pentru a vă ajuta să găsiți perna decorativă perfectă.

Formă și dimensiune

Pernele decorative sunt într-o varietate de forme și dimensiuni. Pentru aspectul cel mai dinamic, schimbați forma și mărimea pernelor pe care le alegeți pentru o singură piesă de mobilier.

Pernă decorativă pătrată.

Pernele decorative pătrate sunt cea mai comună formă. Ele vin de obicei în variante de 41 cm, 46 cm sau 51 de cm dar pot fi găsite în dimensiuni mai mari sau mai mici. Dacă vă place să vă schimbați aspectul camerei dvs. frecvent, rămâneți la pernele decorative pătrate  în dimensiuni standard, ceea ce va face mai ușor să găsiți fețe de pernă de înlocuit.

Perne decorative rotunde

Pernele decorative rotunde sunt  mai puțin comune decât versiunile pătrate. Ele pot fi o alegere frumoasă atunci când sunt folosite pentru a echilibra liniile drepte ale pernelor pătrate și dreptunghiulare.

Perne decorative de susţinere

Cilindrii în formă de pernă de sprijin dau numele pernelor decorative de la  scopul utilizării lor: acestea sunt menite să sprijine brațele sau spatele atunci când sunt așezate, și sunt cele mai frecvent utilizate pe paturi.

Perne dreptunghiulare sau lombare

Pernele decorative lombare au o formă alungită, dreptunghiulară. Ca perne de susținere, ele au fost inițial concepute pentru a oferi suport la spate, dar sunt acum folosite mai des în scopuri ornamentale, de obicei pentru a compensa pernele pătrate sau pentru a decora un fotoliu.

Pernele decorative prezentate mai sus le puteți găsi aici.

Citeste si  Istoria tapetului

Umplutura

Trei materiale primare sunt folosite pentru a umple pernele decorative. Pot fi găsite și combinații  sau mixuri ale umpluturilor enumerate mai jos.

Poliester. Poliesterul sintetic este opțiunea de umplere cea mai puțin costisitoare și este o alegere bună dacă intenționați să utilizați pernele decorative numai pentru scopuri decorative (de exemplu, să plasați pe un pat în timpul zilei). Asigurați-vă că este bine împachetat pentru a vă asigura că bucățile și bulgăriile nu vor deveni un ochi.

Puf. Pernele decorative umplute cu puf sunt mai moi și mai durabile decât variantele sintetice, dar pot costa de până la de două ori mai mult. Alegeți pernele umplute cu puf care vor avea o mulțime de utilizări, deoarece acestea vor fi mai confortabile și pot fi ușor aranjate înapoi în formă.

Spumă. În timp ce spuma este folosită ocazional pentru perne în formă de pătrate și lombare, este mai frecvent rezervată pentru perne sau perne rotunde, deoarece își păstrează forma mai bună decât poliesterul sau puful.

Materialul

Există o șansă mare să puteți găsi perne decorative realizate din aproape orice țesătură la care vă puteți gândi, dar cele de  mai jos sunt cele mai răspândite.

Bumbac. Este durabil, ușor de spălat și casual, făcându-l o alegere ideală pentru casele cu copii mici sau animale de companie.
Catifea. Catifeaua adaugă căldură instantanee într-un spațiu. Utilizați-l pentru a vă oferi acasă o atmosferă confortabilă pentru iarnă.
Blana și blana ecologică. Accentele de blană, în special lână sau piele de oaie mongolă, au fost o tendință majoră în ultimii ani pentru aspectul luxos adăugat canapelelor și fotoliilor.

Citeste si  Decoratiuni de toamna - idei practice

Atenție: pernele de blană se curăță doar prin curățarea uscată.

Pânză de in. La fel ca și bumbacul, perna din pânza de in are o întreținere relativ ușoară, deoarece fibra este de obicei amestecată cu țesături durabile cum ar fi bumbacul sau poliesterul. Utilizați inul (sau iută) pentru a crea o atmosferă ușoară, senzațională pentru vară.
Lână. De la fir-tricotat până la țesătura deasă, lâna adaugă o atmosferă de iarnă, într-o cameră cu decor rustic sau de munte. Este cel mai potrivit pentru lunile mai reci sau pentru vacanțele la munte.

Imprimeul și Culoarea

Când vine vorba de alegerea imprimeurilor pentru pernele dvs. decorative, câteva instrucțiuni vă vor garanta că veți face alegerea corectă.

Amestecați imprimeurile, dar după un plan. Dacă decideți să amestecați și să potriviți printuri, cea mai bună modalitate de a vă asigura un aspect coeziv este lipirea unei palete comune de culori. În timp ce nuanțele pernelor nu trebuie să se potrivească, acestea trebuie să se refere la schema de culori a camerei.

Fiți atenți la scară. Un alt secret al mixajului imprimeelor: Variați scara, într-o cameră  și printre pernele decorative. În cazul în care camera dvs. de zi are perdele cu un imprimeu cu forme sau desene mari și un covor cu mărime mică, alegeți o pernă decorativă  cu un imprimeu care se încadrează undeva între ele.

Trageți culori din spațiul din jur. Această regulă se aplică aproape oricărui accent decorativ pe care îl aduceți într-o cameră. Alege culorile bazate pe  nuanțele mobilierului și/sau  accesoriilor textile care sunt deja în cameră pentru a le uni spațiul.
Spargeți spațiul din camera cu culori solide sau neutre. Într-o mare de imprimare și de culoare, perna ocazional de culoare solidă sau neutră va da ochiului un loc de odihnă.

Citeste si  Cum să decorezi dormitorul

Pernele decorative sunt cele mai accesibile decorațiuni interioare ce pot schimba foarte ușor aspectul unei camere. Dacă vă doriți amenajări sezoniere ale livingului sau dormitorului alegeti 3-4 perne decorative si rezultatele vor fi WOW!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here