24 de idei de amenajare living modern

0
11102
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (9 voturi, medie: 4,67 din 5)
Încarc...
Amenajare living modern

Idei de amenajare a unui living modern, modele de living și câteva sfaturi

Livingul sau sufrageria mai pe românește este camera din  casă unde ne petrecem al doilea cel mai mult timp după bucătărie. Amenjarea livingului trebuie să țină cont de câteva reguli pentru ca livingul să devină o cameră primitoare  și caldă unde să îți petreci timpul cu familia sau prietenii.

Stilul de viață

Dacă ești/sunteți o persoana/cuplu activ  atunci stilul modern sau minimalist sunt cele mai potrivite. Fără prea multe piese de mobilier include în mod obligatoriu o canapea de 2 sau 3 locuri în funcție de spațiul disponibil, o măsuță pentru cafea, reviste sau pentru gustări.

Canapeaua este de obicei extensibilă pentru ca livingul peste noapte să poată deveni la nevoie dormitor de oaspeți.

Dacă ai musafiri des atunci canapeaua trebuie să fie una mare încăpătoare sau  poți să te gândești la a  doua canapea sau la fotolii. Scaunele tip pernă sunt de asemenea o soluție practică în cazul în care  ai des musafiri.

Rafturile sunt în general foarte puține și serversc doar pe pentru decorațiuni nu neapărat pentru depozitare. Pereții sunt aerisiți, cu 1-2 tablouri sau o plantă decorativă în colțul luminos al camerei.

Hobby -uri

Citititul seara este un obicei în casă ? Atunci neapărat ai nevoie de o lampă  în living. Ea nu trebuie să ocupe foarte mult spațiu și de preferat ar fi să fie pe un colț de canapea sau un fotoliu pentru a lăsa restul camerei pentru alte activități.

Televizorul este o piesă nelipsită din living  fie că e pentru a urmări meciurile favorite cu prietenii sau alte emisiuni tv. Acesta trebuie amplasat în așa fel încât să poată fi urmărit din aproape orice colț al camerei.

Televizor este de asemenea suport pentru jocurile pe console, așa că dacă sunteți un pasionat rezervați-vă unloc sub televizor pentru consolă, jocuri și alte accesorii.

Citeste si  Amenajarea unei bai colorate

Dacă obișnuiți să luați masa în living sau bucătăria nu vă permite  trebuie să vă gândiți să amenajați o masă de 4 persoane într-o zonă din living. Întradevăr într-un apartament  e mai greu  să amenajezi o astfel de  cameră de zi, dar soluții există.

Livingul este o cameră multifuncțională și deci mai greu de amenajat decât un dormitor , o bucătărie sau o baie, a căror scop de amenajare este foarte clar. Livingul trebuie să asigure funcționalități și utilitate pentru toți membrii familiei, fie că citesc o cartese uită la televizor sau petrec timpul cu prietenii.

Amenajare unui living modern trebuie să fie o bucurie, să vă pună cretivitatea și capacitatea de organizare la încercare pentru a crea un living util dar și cald și primitor.

Amenajare living modern – Decorațiunile

Decorațiunile fac difența între un living super, cu accente moderne și amenajat cu stil și un living amenajat ca o magazie. Pernele, Tablourile, fotografiile și suvenirurile din călătorii sunt cele mai folosite decorațiuni pentru living. Nu îngrămădiți cât mai multe decorațiuni pe rafturi, cel mai bine e dacă aveți mai multe să le rotiți între camere.

Pernele decorative trebuie să se asorteze cu perdelele sau covorul. La fel și o eventuală pătură ce o folosiți să vă înveliți ocazional.

Indiferent ce stil vreți săadoptați pentru amenajarea livingului să aveți în minte ăn permanență ca toate elementele de la mobilă la textile și decorațiuni să fie ăn același stil. Astfel veți evita ca amenajarea camerei să sfârșească într-un kitch.

Dacă v-a plăcut articolul și credeți că v-a fost de ajutor, like & share.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here