Amenajarea garsonierei – o provocare
Decorarea si amenajarea unei garsoniere poate fi la fel de provocatoare ca și decorarea unei case mari, cu multe camere. Atunci când te muți într-o garsonieră, vei descoperi dezavantaje, dar și multe avantaje.
Unul dintre lucrurile interesante este ca decorarea unei garsoniere este mult mai usoara si mult mai ieftina decat decorarea unei case. Chiar daca locuiesti intr-o garsoniera, trebuie sa stii ca este trendy sa locuiesti intr-un asemenea spatiu, pentru ca il poti decora si redecora ori de cate ori vrei.
Mobila
Ai putea să te gândești că având la dispoziție un spațiu mic, piesele de mobilier nu pot fi prea mari. Nu este adevărat, faptul că ai piese de mobilier mari, nu înseamna ca acestea îți vor micșora spațiul. Ce trebuie să faci este să decorezi încaperea și să îi dai un aspect cald și primitor. Desigur că marimea camerei determina numarul pieselor de mobilier, astfel încât locuința să fie comfortabilă și să ai suficient spațiu să te miști prin camera.
Si accesoriile sunt foarte importante: este mai bine să ai câteva piese mari de mobilier, decat să ai multe piese mici, dezordonate si care sa stranga mult praf pe ele. Exceptia in acest caz o constituie mobilierul din aceeasi colectie. Dar, din nou, trebuie sa ai spatiu suficient ca sa expui toate piesele din colectie.
Atmosfera
O alta provocare in decorarea incaperilor mici este sa creezi senzatia de incapere calda si primitoare. Aceasta se poate obtine foarte usor prin culoarea peretilor. Toate bune si frumoase, dar ce ne facem daca locuinta este inchiriata si proprietarul nu este de acord cu zugravitul. Nu este nicio problema, culoarea poate fi adaugata in mai multe feluri. Iata cateva exemple: covoare, tablouri, perdele si draperii, perne, plante si flori.
Cum sa amenajezi o garsoniera – spatii de depozitare
Depozitarea este o problema la incaperile mici, pare ca niciodata nu gasesti spatiu suficient pentru depozitare. Daca te hotarasti sa cumperi mobilier nou sau decizi sa te muti cu mobilierul din vechea locuinta, alege-ti piesele cu dubla utilitate. De exemplu, in loc sa aduci o masuta pentru cafea, mai bine cauta o masuta plianta, sau cu rafturi/sertare sub ea.
Poti sa renunti la piese de mobilier precum servante sau dulapuri mai mici. In schimb, poti pune un dulap mai mare in camera zi, in care sa depozitezi tot felul de lucruri mai mari sau mai marunte. Poti plasa pe podea un dulap mai mic, cu sertare pe care sa il folosesti si ca masa.
Cutiile
Cutiile decorative din carton sau geamantanele nu sunt foarte bune pentru depozitat si vei vedea ca devin accesorii care iti ingreuneaza viata si nici nu sunt prea estetice. Poti sa le inlocuiesti cu cutii din plastic, de diverse dimensiuni si culori. Acestea nu sunt scumpe si pot fi puse in mai multe locuri din camera, ca sa optimizezi spatiul pe care il ai la dispozitie. Cutiile de mici dimensiuni le poti folosi sa depozitezi pantofi, manusi, fotografii, unelte mici. Pe cele mari le poti utiliza pentru hainele de iarna, paturi, decoratiuni de sezon. Cosurile pot fi o alta optiune.
Rafturile din plastic sunt foarte bune de pus in spatele usilor sau pe peretii debaralei. Poti sa le folosesti si in bucatarie, sa depozitezi pe ele farfurii, cani, recipiente, condimente, prosoape, ustensile de bucatarie.
Pune o oglindă în camera, îți va da senzația ca încăperea este mai mare.
Mutatul într-o locuința mica și aranjarea acesteia poate fi foarte dificilă, trebuie doar să îți stabilești un plan și totul va arata la fel de bine ca într-o locuinta mai mare. In final, marimea nu conteaza, daca incaperea este plina de oameni si de lucruri pe care le iubesti.
Ti-a placut articolul? Like & Share