cum amenajezi o garsoniera

In Sfaturi practice

Cum sa amenajezi o garsoniera

cum sa amenajezi o garsonieraDecorarea unei garsoniere poate fi la fel de provocatoare ca si decorarea unei case mari, cu multe camere. Atunci cand te muti intr-o garsoniera, vei descoperi dezavantaje, dar si multe avantaje.

Unul dintre lucrurile interesante este ca decorarea unei garsoniere este mult mai usoara si mult mai ieftina decat decorarea unei case. Chiar daca locuiesti intr-o garsoniera, trebuie sa stii ca este trendy sa locuiesti intr-un asemenea spatiu, pentru ca il poti decora si redecora ori de cate ori vrei.

Ai putea sa te gandesti ca avand la dispozitie un spatiu mic, piesele de mobilier nu pot fi prea mari. Nu este adevarat, faptul ca ai piese de mobilier mari, nu inseamna ca acestea iti vor micsora spatiul. Ce trebuie sa faci este sa decorezi incaperea si sa ii dai un aspect cald si primitor. Desigur ca marimea camerei determina numarul pieselor de mobilier, astfel incat locuinta sa fie comfortabila si sa ai suficient spatiu sa te misti prin camera.

Si accesoriile sunt foarte importante: este mai bine sa ai cateva piese mari de mobilier, decat sa ai multe piese mici, dezordonate si care sa stranga mult praf pe ele. Exceptia in acest caz o constituie mobilierul din aceeasi colectie. Dar, din nou, trebuie sa ai spatiu suficient ca sa expui toate piesele din colectie.

O alta provocare in decorarea incaperilor mici este sa creezi senzatia de incapere calda si primitoare. Aceasta se poate obtine foarte usor prin culoarea peretilor. Toate bune si frumoase, dar ce ne facem daca locuinta este inchiriata si proprietarul nu este de acord cu zugravitul. Nu este nicio problema, culoarea poate fi adaugata in mai multe feluri. Iata cateva exemple: covoare, tablouri, perdele si draperii, perne, plante si flori.

Depozitarea este o problema la incaperile mici, pare ca niciodata nu gasesti spatiu suficient pentru depozitare. Daca te hotarasti sa cumperi mobilier nou sau decizi sa te muti cu mobilierul din vechea locuinta, alege-ti piesele cu dubla utilitate. De exemplu, in loc sa aduci o masuta pentru cafea, mai bine cauta o masuta plianta, sau cu rafturi/sertare sub ea.

Poti sa renunti la piese de mobilier precum servante sau dulapuri mai mici. In schimb, poti pune un dulap mai mare in camera zi, in care sa depozitezi tot felul de lucruri mai mari sau mai marunte. Poti plasa pe podea un dulap mai mic, cu sertare pe care sa il folosesti si ca masa.

Cutiile decorative din carton sau geamantanele nu sunt foarte bune pentru depozitat si vei vedea ca devin accesorii care iti ingreuneaza viata si nici nu sunt prea estetice. Poti sa le inlocuiesti cu cutii din plastic, de diverse dimensiuni si culori. Acestea nu sunt scumpe si pot fi puse in mai multe locuri din camera, ca sa optimizezi spatiul pe care il ai la dispozitie. Cutiile de mici dimensiuni le poti folosi sa depozitezi pantofi, manusi, fotografii, unelte mici. Pe cele mari le poti utiliza pentru hainele de iarna, paturi, decoratiuni de sezon. Cosurile pot fi o alta optiune.

Rafturile din plastic sunt foarte bune de pus in spatele usilor sau pe peretii debaralei. Poti sa le folosesti si in bucatarie, sa depozitezi pe ele farfurii, cani, recipiente, condimente, prosoape, ustensile de bucatarie.

Plaseaza o oglinda in camera, iti va da senzatia ca incaperea este mai mare.

Mutatul intr-o locuinta mica si aranjarea acesteia poate fi foarte provocatoare, trebuie doar sa iti stabilesti un plan si totul va arata la fel de bine ca intr-o locuinta mai mare. In final, marimea nu conteaza, daca incaperea este plina de oameni si de lucruri pe care le iubesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *