Stilul traditional in amenajarile interioare

0
2373
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
stilul traditional

stilul traditional in amenajarile interioareStilul traditonal in amenajarile interioare

Interioarele amenajate in stil traditional sunt clasice si confortabile. Probabil ca multi dintre noi am crescut in case decorate traditonal. In aceste case nimic nu este haotic sau salbatic. Totul este calm, ordonat si practic.

Stilul formal si stilul traditional in amenajarile interioare au cateva caracteristici comune. In ambele, simetria este foarte importanta. Mobilierul este aranjat pe o axa dreapta, pornind din centrul camerei. Mobila este aranjata in perechi, iar liniile drepte contrasteaza cu detaliile curbate.

Diferentele dintre cele doua stiluri sunt legate de gradul de interpretare. Stilul formal poate fi rigid, simetric, prea stralucitor si perfect, foloseste mobila scumpa si antichitati. Incaperile traditionale sunt mai putin marete, sunt mai ieftine, iar acesoriile sunt mai putin inzorzonate.

Stilul traditional se poate vedea tot timpul in revistele sau in magazinele de mobila. Desi a fost eclipsat de stiluri mai moderne, stilul traditional este inca foarte iubit si nu s-a demodat.

Iată câteva elemente ale stilului tradițional:

Încăperile traditionale folosesc, în general, un amestec de linii verticale cu linii orizontale care sunt foarte odihnitoare. De asemenea, se folosesc curbele, atat in mobilier, cat si in perne si accesorii.

Tapiteria in stilul traditional respecta linia clasica. Este functionala, fara zorzoane si foarte linistitoare. Totul este foarte moale si fin. Materialele folosite nu sunt prea stralucitaore si nici nu au textura. Motivele florale, culorile care nu sunt stridente, formele geometrice, dungile atenuate sunt marci ale stilului traditional.

Culorile nu sunt puternice, se folosesc tonuri de culoare foarte apropiate, dar se pot folosi tonuri foarte inchise sau foarte deschise. Elemenetele florale muticolore se pot folosi, de asemenea, dar schema de culori depinde foarte mult de culoarea pereților, a pardoselilor și a tapițeriei.

Citeste si  Ultimele trenduri in amenajarea bucatariei

awesome-traditional-interior-design-interior-design-traditional-living-roomsMobila într-o încapere tradițională este dispusă în axa dreapta, pornind din centrul camerei. Canapeaua va fi plasata in fata semineului sau perpendicular pe el, iar patul va fi plasat pe peretele mai lung al camerei. Mobila este confectionata din lemn si are atat linii drepte, cat si linii curbe. Lemnul poate fi atat de esenta tare, cat si de esenta moale, dar linia mobilei trebuie sa fie clasica.

Sufrageria in stilul traditional este, in general, o camera separata. Pe pardoseala trebuie sa avem un covor mare. Masa de sufragerie este dreptunghiulara, cu un set de scaune asezate in jurul mesei. Un dulap pentru vesela este asezat exact la mijlocul peretelui. Vesela este formata din portelan, sticla si argintarie. Farfuriile sunt clasice si au o dunga aurie pe margine sau motive florale. Folosiți fețe de masa frumoase sau servete de masa, stilul tradițional presupune decorațiuni bogate cu modele geometrice inspirate din natură.

Perdelele si draperiile sunt simple. Accesoriile includ perechi de lămpi, plante, oglinzi, vase, portelanuri, carti si toate aceste sunt aranjate simetric.

Stilul tradițional este greu de definit ca trend general. Acesta diferă de la țară la țară și chiar de la o regiune la alta. Stilul traditional este influențat în primul rând de cultură și de moștenirea comunității, dar și de influențele culturale ale vecinilor.

Totuși există câteva curente mari în amenajare în stil traditional. Curentul british, stilul nordic traditional sau stilul asiatic chinezesc sau japonez.

Lumina vine de la lampi de tavan cu abajur din matase, aplice sau lampi de podea.

Citeste si  Stilul retro - design interior

sursa foto:bedalan.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here