amenajarea casei in stil Feng Shui

In Tendinte

Amenajarea casei in stil Feng Shui

Amenajarea casei in stil Feng Shui presupune cateva cunostinte generale. Feng shui este o arta chinezeasca veche care creeaza armonie si atrage noroc prin interactiunea cu mediul inconjurator. Un living feng shui inseamna sa decorezi incaperea astfel incat sa permiti circulatia energiei “chi”- energia pozitiva si sanatoasa, care sa imbunatateasca armonia in familie si calitatea vietii tale, in general.

Nu trebuie sa te gandesti la modificari radicale in casa, ai nevoie doar de cateva schimbari in locuinta. Iata cateva sfaturi pentru amenajarea unui living in stil Feng Shui:

Decorarea in stil feng shui trebuie sa reflecte o stare de calm si relaxare in incapere.

Intrarea in casa si in living trebuie sa fie libera, fara vreun obstacol si in perfecta ordine. Trebuie sa ai multa lumina in camera, fara colturi intunecate.

Incearca sa nu ai foarte mult mobilier in camera. Trebuie sa eviti aglomeratia si dezordinea in camera. Aranjeaza-ti mobila in forma circulara sau dreptunghiulara, alegand punctul focal chiar in mijlocul camerei. Nu este bine sa ai mobilier in mijlocul camerei, cum nu e bine sa ai fotolii care sa fie asezate cu fata la usa sau la fereastra. In mijlocul camerei poti avea, in schimb, o masa rotunda, care este ideala pentru o buna circulatie a energiei pozitive.

Daca ai in living o biblioteca sau rafturi cu carti, trebuie sa stii ca orice colt sau ascutime produce sageti otravite de energie negativa si asta e rau pentru feng shui. Ca sa le contracarezi, tot ce trebuie sa faci este sa plasezi plante sau materiale de-a lungul acestor margini, fiindca acestea combat efectele negative. Ai grija unde asezi televizorul sau sistemul audio, fiindca undele electromagnetice generate de acestea alunga energia pozitiva, de aceea acestea nu trebuie sa ocupe un loc central in incapere, alege mai bine un colt.

Daca ai oglinda in living, nu o plasa in partea opusa a usii, pentru ca energia pozitiva “chi” sa nu fie reflectata spre iesirea din incapere.

Pentru ca feng shui se refera la energia masculina-yin si cea feminine-yang si la o armonie a acestora, incorporeaza elemente ale energiei feminine in living, cum ar fi perne pe jos sau pe canapea, flori proaspete pe masa si plante in camera. Evita sa pui in living fotografii triste sau fotografii care iti pot influenta negative starea de spirit.

Culorile si feng shui-ul

In final, trebuie sa te gandesti si la culorile din living. Trebuie sa folosesti culori deschise care atrag multa energie pozitiva. Daca preferi culorile mai inchise, trebuie sa creezi un echilibru: mobilierul sa fie deschis la culoare sau decoratiunile, perdelele si draperiile trebuie sa fie deschise la culoare, ca sa egaleze balanta intre deschis si inchis.

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *