Cum să decorezi dormitorul

0
5449
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (7 voturi, medie: 4,71 din 5)
Încarc...
cum să decorezi dormitorul

Cum să decorezi dormitorul? O întrebare la care vom încerca să dăm răspunsuri în acest articol. Vă vom oferim câteva stiluri și idei care să ușureze această misiune. Dormitorul este locul în care te odihnești și în care iți desfășori intimitatea în relația de cuplu, de aceea dormitorul este decorat într-un mod foarte personal și intim. Paleta de culori din dormitor trebuie să fie relaxantă și senzuală, de aceea culorile trebuie să fie pasteluri de galben, albastru, verde, maro și lila. Dacă vrei ceva romantic, folosește roșu, roz sau vișiniu. Să vedem asadar:

Cum să decorezi dormitorul

Pentru că piesa centrală în dormitor este patul, lenjeria de pat și accesoriile de pat sunt foarte importante. Pentru un dormitor rafinat, alege paturile din cașmir, pernele din mătase, carpetele frumoase și, neapărat perdele si draperii. Așează multe perne pe pat, ele pot crea o explozie de culoare în dormitor. Variază culorile și textura pernelor și așează-le în funcție de dimensiune, de la cea mai mare la cea mai mică.

Atunci când te hotărăști  cum să decorezi dormitorul, îți este mai ușor să găsești decorațiunile dacă te decizi aspura temei dormitorului, ca aceasta să se potrivească personalității tale. Cumpară accesorii care se potrivesc cu tema și culoarea dormitorului. Culorile pe care le alegi trebuie să fie complementare cu principala culoare a camerei. Poate ești chiar în situația fericită în care îți poți da seama că ai toate accesoriile de care ai nevoie, doar că trebuie să le expui diferit. Este mai bine să le grupezi în număr impar.

Citeste si  24 de idei de amenajare living modern

Un mod minunat de a face banalii pereți din dormitor să prindă viață este să expui poze sau printuri. Dar majoritatea oamenilor nu stiu cum să le expuna corect. De multe ori, pozele și tablourile sunt agățate prea sus pe perete, daându-le o înfățișare ciudată. Regula este că trebuiă să pui tablourile la nivelul ochilor. Astfel, nu trebuie suspendate mai sus de 12-20 de cm deasupra patului. Incearcă sa le asezi in diferite dimensiuni si forme geometrice (vertical, circular, triughiular, dreptunghiular), pentru un efect deosebit.

Iluminatul dormitorului

Lumina din dormitor este esențială. Poți creea o atmosferă calmă si liniștită dacă folosești o lumina mai blândă. Pe lângă candelabru, poți să adaugi 2 veioze, care să fie în stilul pe care l-ai ales pentru decorarea dormitorului.

Un sfat important este să nu aduci televizorul în dormitor. Televizorul este dușmanul somnului liniștit și a timpului petrecut cu partenerul de viața.

Covoarele pot defini și închega un dormitor. Plasează mobila în întregime pe covor pentru un efect cald.

Oglinzile sunt bune pentru a da impresia de spațiu într-un loc îngust. Incearcă să pui o oglindă înclinată în spatele patului pentru un look impresionant! Aceste oglinzi pot avea 1,5-2 metri. Au un efect extraordinar.

Să nu uiți de accesoriile mărunte sau personale din dormitor, pe care le poți așeza pe noptieră și nu uita să decorezi dormitorul cu flori proaspete sau plante.

Este foarte important să nu amesteci mobila frumoasă cu accesorii ieftine. Accesoriile pot creea sau distruge atmosfera din casa.

Pernele decorative

Un accesoriu nelipsit pentru pat, va poate da libertatea să vă jucați cu culorile pentru a da dormitorului o notă mai veselă sau mai sobră. Ne referim aici la pernele decorative ce se așează peste o cuvertura nu la cele pentru dormit. Pernele de decorative trebuie să fie de cel puțin două dimensiuni pentru a da amploare patului și ăn același timp sunt utile pentru a-ți sprijini spatele în timpul cititului.cum decorezi dormitorul

Citeste si  Cuier hol - 17 idei practice și simple

Tablourile

Ca și celelalte elemente de decor din dormitor tablourile trebuie să inspire liniște să creeze o atmosferă relaxantă, să provoace chiar amintiri placute. Tablourile cu peisaje ce amintesc de bunici sau casa de la țară sunt o sursă bună de comfort și relaxare. Atenție la culoarea și finisajul ramelor. Acestea trebuie să fie la fel ca și mobila pentru a avea o continuitate în design.

Cum să decorezi dormitorul e o alegere foarte personala, ce reflecta personalitatea si stilul de viata a celor ce folosesc dormitor.Spre deosebire de sufragerie unde regulile de amenajare interioara se adreseaza si musafirilor sau celorlalti locuitori ai casei, dormitorul este spatiul intim, locul personal de refugiu din nebunia cotidiană.

Dacă ți-a plăcut articolul sau dacă ai și alte idei despre cum să decorezi dormitorul, dă-ne un like sau un share. Multumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here