15 modele de băi

0
6431
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 4,75 din 5)
Încarc...
modele de bai

15 modele de băi sau cum să îți amenajezi baia cu gust

 În general băile romanești se rezumă la gresie și faianță, astfel ne-am hotărât să vă prezentam 15 modele de bai ce pot fi amenajate cu un buget decent atât la bloc cât și la casă.

1.Baia Principală

Este tipul de baie ce contine absolut toate ce le necesare igienei complete într-o casă. Spațiile sunt largi ș generoase iar cada este de obicei aplasată lângă o fereastră, în cazul ăn care acesta există. Baia principală este din plin luminată fie prin ferestre fie prin pereti din caramida de sticla. In general baia principală are atât cadă cât și duș, deseori acestea fiind pozitionate separat. Obligatoriu baia principală are două lavoare separate. Spațiile de depozitare sunt mari atât pentru prosoape și halate cât și pentru materialele de unică folosintă. Baia principala respecta regulile feng shui și pentru amenajarea ei se folosesc materiale naturale precum argila/ceramica, metalul, sticlă și lemnul.

2.Baia trei sferturi

Baia trei sferturi este și varianta mai renstrânsă a băii principale dar indeplinește aceleași roluri ca și aceasta. Aceasta variantă se regăsește în casele mai mici sau în apartamentele de bloc mai puțin generoase cu spațiile mai mici decât într-o casă dar îndeajuns de funcționale. O caracteristică a băii trei sferturi este îmbinarea dușului cu cada, mai exact suprapunerea lor ca spațiu. Baia trei sferturi conține de obicei toaletp, cadp, duș, lavoar și opțional bideu. Spațiile de depozitare sunt ceva mai restrânse decât la baia principalp iar zona lavoarului (chiuvetei) se restrange la o singura piesă. Pentru a compensa lipsa de spațiu se folosesc uneori căzile de colț cu opțiunea de duș inclusă.

3.Baia pe jumatate

Baia pe jumatate este o variantă mai mică a baii trei sferturi. De obicei acesta are formă pătrată și are dus în loc de cadă sau dușul poate lipsi. Bideu nu este obligatoriu iar suportul chiuvetei rareori depașește dimensiunile lavoarului. Baia pe jumate îndeplineste aceleași funcționalități ca și o baie principală fiind în general amenajată în apartamente de bloc sau garsoniere cu spații mici.

Citeste si  Solutii de depozitare pentru baie

Iluminatul baii pe jumatate  se face cu un singur corp de iluminat aplasat deasupra lavoarului sau în tavan. Iluminarea naturală este slabă fereastra nu depașește 15% din suprafața unei lățimi de baie. Deseori baia pe jumatate servește ca a doua baie sau baie de serviciu.

4.Baia de servici

Baia de servici(u) în românește sau powder room (camera de pudrare) în engleză este dupa cum știm  o cămăruță ce servește doar pentru necesități minime de spalare și îngrijire. In general nu are mai mult de 1,5 -2 mp și conține un lavoar  oglinda și eventual un spațiu de depozitare mic. Arareori  baia de servici poate conține și un wc de dimensiuni mai mici sau un pisoar.

Oricare ar fi modelul de baie pe care ți-l dorești trebuie să ai în vedere partea de utilitate pe care trebuie să o îndeplinească baia și limităriile de spațiu cărora trebuie să le facem față.

Modele de bai în diverse stiluri ce trebuie să se armonizeze cu stilul amenajării interioare a întregii case. Dupa cum vedeți în modelele de bai prezentate mobilierul de baie  are nu doar un rol  de depozitare ci și un important rol estetic. Alegerea mobilierului de baie trebuie sa fie în același stil cu  obiectele sanitare și bateriile pentru chiuveta cada și duș.

Indiferent de stilul preferat pentru modelul de baie, echilibrul și armonia sunt cele care trebuie să primeze. Adaptati fiecare model de baie rolului pe care trebuie sa il aiba si necesitatilor familiei. Nu transformati baie in debara – tendinta ce se observa in general la baia de serviciu.

Citeste si  Cum sa-ti decorezi baia

Da, v-am prezentat mai mult de 15 modele de bai, si asta pentru ca am gasit foarte multe idei din care sa va inspirati.

Daca va plăcut articolul dați-ne un share sau un like.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here