21 de idei de bucătărie modernă – amenajari cu stil

0
7275
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (14 voturi, medie: 4,71 din 5)
Încarc...
bucătărie modernă

Dacă ai în plan pentru anul următor să îți renovezi bucătăria sau vrei să o redecorezi, am pregătit câteva idei și sfaturi despre amenajarea unei bucătării moderne, fie că e la bloc sau la casă.

Culorile unei bucătării moderne

Bucătăriile moderne folosesc o explozie de culori. Nu se limitează doar la nuanțele naturale de lemn sau cele pământii. Bucătăria modernă trebuie să fie veselă să îmbine spectaculos culorile, dar în armonie.

Nuanțele metalice se îmbină cu finisajele lemn creând o atmosferă aparte, ceva între stilul industrial și cel rustic.

Spațiile de depozitare

Amenajarea unei bucătării moderne presupune o atenție deosebită pentru spațiile de depozitare. Bucătăria modernă pune foarte mare preț pe aceste spații pentru că unul din rolurile principale ale unei amenajări de bucătărie în stil modern este să fie utilă.

În general spațiile de depozitare din bucătărie sunt generoase și bine ascunse de uși glisante sau clasice. Spațiile  și soluțiile de depozitare din bucătăria modernă sunt întotdeauna închise pentru a nu lăsa la vedere veselă sau ustensile de bucătărie.

Iată câteva soluții de depozitare într-o bucătărie modernă.

Decorațiuni într-o bucătărie modernă

Da, scopul principal al unei bucătării moderne este să fie utilă și să asigure spațiile necesare gătitului dar și pentru petrecerea timpului dimineața și seara la micul dejun sau seara la cină. Al doilea scop al bucătăriei este să ne facă să nesimțim bine, să creeze o atmosferă reconfortantă în care să ne fie drag să stăm.

Asfel bucătăria modernă are nevoie de decorațiuni care să o personalizeze pe gusturile și stilul de viață  a celor din casă.

Citeste si  Idei practice pentru iluminat bucataria

Decorațiunile dau viață bucătăriei , o personalizează o fac umană și primitoare, astfel încât să reflecte personalitatea locuitorilor casei.

Decorațiuni de bucătărie de perete

Un perete gol sau cu ce va spațiu vă poate oferi șansa să îl personalizați cu câteva decorațiuni. Astfel veți da tenta personală bucătăriei moderne pe care doriți să o amenajați.

Tabla de scris

O decorațiune ce vă permite să scrieți mesaje, liste de cumpărături, rețete favorite. Tabla de scris poate fi un loc  pentru mesaje amuzante pentru membrii familiei sau oaspeți.

Plăcuțele cu mesaj 

Sunt decorațiuni haioase ce pot fi oferite cadou de casă nouă. Atenție la mesaje, mai ales dacă în casă sunt și copii. Plăcuțele cu mesaj fac bucătăria mai veselă și avantajul e că dacă v-ați plictisit de un mesaj puteți să dați jos plăcuța.

Mai multe plăcuțe de acest gen găsiți aici.

Ceasuri de perete

Pentru că petrecem mult timp în bucătărie și suntem contra cronometru, mai ales dimineața, avem nevoie să avem un ceas de perete. Acesta poate fi un obiect decorativ care să acopere spațiile goale de pe un perete și să dea o notă veselă bucătăriei.

 

Aceste ceasuri și multe altelele găsiți tot în linkul de mai sus. Stilul și designul ceasului sau a altor decorațiuni pe care le folosiți trebuie să fie același cu al mobilierului de bucătărie și finisajelor. Toate elementele amenajării unei camere trebuie să fie în același stil, atfel riscați să obțineți un kitch veritabil.

Plantele

Plantele aduc naturalețe și vigoare în bucătărie, dau prospețime mai ales bucătăriei moderne care are în design în general destul de mult metal. Ghivece cu plante aromate sau condimente sunt decorul verde ideal pentru bucătărie.

Citeste si  Cum să amenajezi bucătăria perfectă - 2022

Pe lângă faptul că au un rol estetic  ele sunt și utile pentru că aveți tot timpul la îndemână diverse condimente proaspete pe care le puteți folosi la mâncare.

Căutați ghivece în aceleși culori ca și mobila de bucătarie pentru a asigura o armonie coloristică, sau în tonalități complementare.

Și pentru că spuneam în titlul articolului că vă vom prezenta 21 de bucătării moderne continuam mai jos să vă oferim idei de amenajari moderne de bucătării:

Sperăm că ideile de bucătării moderne prezentate de noi să vă fi inspirat în proiectele voastre viitoare. Bucătăriile moderne sunt o provocare din punct de vedere al amenajării pentru că trebuie să răspundă cerințelor unui stil de viață activ și în permanentă mișcare dar în același timp trebuie să ofere o oază de confort și bună dispoziție pe care să primim zilnic când trecem prin bucătărie.

Dacă v-a plăcut articolul ne-ar bucura un like :).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here