Decorațiuni de Crăciun din fructe

0
9061
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (14 voturi, medie: 4,57 din 5)
Încarc...

Crăciunul nu a fi Crăciun fără mirosul de portocale și scorțisoară. Decorațiunile de Crăciun din fructe nu sunt doar frumoase și spectaculoase dar ele funcționează și ca odorizante. Aromele dulci răspândite în casă completează perfect atmosfera de sărbători. Noi, românii avem o tradiție frumoase legată de fructele ce decorează casa în timpul sărbătorilor de iarnă. Inclusiv colindătorii primeau de Crăciun fructe: mere, pere, nuci. Dar haideți să vedem ce decorațiuni de Crăciun  putem realiza din fructe.

Până la realizare decorațiunilor din fructe, aceste trebuiesc pregătite. În primul rând trebuiesc alese fructele nu foarte coapte, să nu fie stricate sau cu urme de lovituri, pentru a rezista câteva sâptămâni în perioada sărbătorilor.

Uscarea fructelor

Multe decorațiuni de Crăciun se realizează din fructe uscate, așadar să vedem cu se usucă fructele pe care le vom folosi ca material pentru decorațiuni.

Portocalele

În primul rând căutați portocalele la reduceri ce nu trebuie să fie foarte arătoase dar nici lovite sau stricate. Portocalele se taie în felii de 1-2 cm grosime se pun într-o tavă în cuptor la 120° C timp de 3 ore. verificați din jumatate în jumatate de oră și întoarceți feliile de portocale. Aceasta este metoda în cazul în care nu aveți un deshidrator de fructe. Dacă dețineți unul lucrurile sunt mult mai simple, majoritate vin cu unmanual de utilizare unde găsiți toat intrucțiunile pentru uscarea fructelor.

La fel ca și portocalele se usucă și alte citrice: lamâi, greapfuit, lime etc. Am uitat să precizez că pentru uscare în tavă trebuie să puneți o coală de hârtie de copt.

Citeste si  Idei de decorare a mesei de Craciun

 

 

Pregătirea fructelor pentru decoratiunile de Crăciun -uscarea

Mere și pere

Merele și perele se usucă cam în același fel ca și citricele. Felierea lor este oarecum diferită față de ce știți pentru că trebuie să dați feliei de măr/pară o formă estetică.

decoratiuni de craciun cu fructe

Merele sau perele pentru uscat trebuie să fie tari, fără lovituri sau pete negre. Inainte de uscare spălați bine fructele cu apă și săpun. Decorațiunile nu sunt făcute să fie mâncate pentru că stând în diverse locuri din casă se poate așează praful pe ele.

Realizarea decorațiunilor din fructe

Cele mai simple decorațiuni de Crăciun din fructe pe care le poți confecționa sunt ornamentele de brad. O bucată de sfoară sau o pamblică și o felie uscată de portocală e tot ce îți trebuie pentru cea mai simplă decorațiuni de Crăciun. Astfel de decorațiuni le puteți realiza împreună cu copiii pentru că sunt ușor de realizat.

Decoratiuni de Craciun din Fructe

Și o decorațiune de Crăciun din felie de măr cu o sămânță de anason.

Ornament de Craciun din felie de mar si seminte de anason

Iată cât de simplu și natural arată aceste ornamente din fructe pentru bradul de Crăciun.

Ghirlandele din fructe uscate

Ghirlandele din fructe uscate sunt la fel de simplu de realizat ca și ornamentele de Crăciun prezentate mai sus. Ele pot decora nu doar bradul dar și mobilierul sau ferestrele în perioada sărbătorilor de iarnă.

În combinație cu ramurile de brad sau de tuia oramentele  sunt și mai spectaculoase, și în plus răspândesc acel parfum frumos ce ne face să intrăm în atmosfera sărbătorilor.

Una din aromele cele mai des asociate cu sărbătoarea Crăciunului este cea de scorțișoară, iar combinația de scorțisoară cu citrice uscate este una dintre favoritele noastre.

Citeste si  Idei de decoratiuni de Craciun, pe care poți să le faci singur

Coroane din fructe uscate

Coronițele din fructe uscate în combinație cu crengi de brad sau bastonașe de scorțisoară pot decora orice colt al casei. Chiar dacă fructele sunt uscate trebuie să aveți grija la greutate, așdar folosiți drept suport locuri sau piese de mobilier stabile.

Aveți grijă la frunzele de dafin să nu fi prea uscate să se fărâmițeze.

Ușa de la intrare este locul ideal pentru o coroniță cu conuri de brad felii de portocale si scorțisoară.

Imaginația și creativitatea sunt resursele  principale pentru ornamente frumoase ce arată natural și înveselesc atmosfera din casă în perioada sărbătorilor.

Decorațiuni din fructe uscate întregi

Portocalele sau mandarinele întregi uscate sunt un material percet pentru realizarea ornamenteleor penrtu masa de Crăciun sau pentru brad. Noi vă recomandăm mandarinele pentru că sunt mai mici și după uscare vor fi mult mai ușoare.

Folosiți și alte citrice precum lămâile sau lime-ul pentru o diversitate de  culori și de forme.

Forma citricelor este perfectă pentru ornamente de brad, și în combinație cu cuișoarele se pot realiza decorațiuni și ornamente deosebite.

Decorațiuni și ornamente din coajă de citrice

Coaja de citrice uscată este de asemenea un material foarte bun pentru realizarea ornamentelor de Crăciun. Pentru proiectele următoare vă trebuie forme de de prajituri de Crăciun pentru a tăia mai ușor decorațiunile. Dacă nu aveți puteți să le realizați și cu un cuțit bine ascuțit.

Formele și combinațiile de culori sunteți liberi să le alegeți în așa fel încât decorațiunile să arate cât mai bine.

Aceste decorațiuni pot fi puse inclusiv pe ambalajul de cadourile de Crăciun. Doar imaginația proprie e limita proiectelor voastre pentru sărbătorile de Crăciun.

Citeste si  Decorațiuni de Crăciun - Lumânări

Suporți de lumânări din fructe

Lumânările sunt nelipsite din decorurile de Crăciun, deci nici combinațiile  cu fructe sau coji de fructe nu trebuie să lipsească.

Merele pot fi și ele folosite ca suport pentru lumânări.

Decorațiunile din fructe dau un aspect natural casei și cu ele niciodată nu veți greși. O cameră amenjată rustic se potrivește perfect cu decorațiunile de Crăciun realizate din fructe. Parfumul lor vă va bucura și umple casa pe toată perioada iernii dar mai cu seamă de sărbători.

Dacă ați realizat proiecte de decorațiuni  după ideile prezentate de noi sau după idei originale vă încurajăm să ni le trimiteți sau să le postați și pe pagina noastră de facebook.

sursa foto:pinterest

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here