Coronițe de Crăciun – idei și sfaturi de confectionat

0
18605
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (6 voturi, medie: 4,33 din 5)
Încarc...
Coronite de Craciun idei si sfaturi

Coronițe de Crăciun –  cele mai simple decoratiuni de Craciun pe care poti sa le faci acasa.

Fie ca e așezată pe masă, pe ușa de la intrare sau pe un perete coronița de Crăciun este una din cele mai răspândite dar și apreciate decorașiuni de Craciun. Asta probabil și pentru că este foarte ușor de realizat și foarte adaptabilă când vine vorba de locul în care să fie așezată în casă. Coronitele de Crăciun sunt cu sigurantă, după brad, cea mai folosită decorațiune de Crăciun.

Pentru că se apropie Crăciunul ne-am gândit să vă oferim idei și sfaturi legate de realizare coronițelor de Crăciun.

Pentru a fi mai eficienți vom grupa coronitele de Crăciun în funcție de materialul principal folosit în realizarea acestora.

1.Coronițe de Crăciun cu globuri

Globurile sunt cele mai folosite obiecte de decorat atunci când vine vorba Crăciun, deci nici coronițele de Crăciun nu fac excepție. Cel mai simplu suport pentru a realiza o coronita de Crăciun cu globuri este un umeraș de unică folosință.

Avantajul acestor coronițe de Crăciun este că pot fi oricând refolosite sau desfăcute pentru a refolosi o parte din materialele din care sunt realizate.

Coronitele de Crăciun sunt spectaculoase dar cer destul de mult timp pentru a fi realizate și sunt destul de costisitoare având în vedere cantitatea de globuri ce trebuie folosită.

2.Coronițe de Crăciun cu crengi de brad

Coronițele de Crăciun cu  crengi de brad sunt cele mai răspândite, și credem noi cele reflecta cel mai bine spiritul Crăciunului. Crengile de brad nu sunt singurele care pot fi folosite pentru a crea coronite de Crăciun, se pot folosi de asemenea crengi de orice conifer, pin,molid, tuia.

Crengile de brad sunt doar baza pentru aceste coronițe, la ele se adaugă conuri de brad, fructe uscate, globuri sau funde realizate din diverse materiale. Recomadarea noastra este sa folosiți doar materiale naturale pe cît posibil.

Citeste si  Decoratiuni de Craciun, idei trasnite

3.Coronițe de Crăciun cu fructe uscate

Decorațiunile din fructele uscate au avantajul căpe lângă rolul estetic, cel de a bucura ochiul privitorului aduc si un parfum deosebit în încăperea în care sunt aplasate, datorită ingredientelor folosite. Cele mai frecvente materiale pentru realizarea acestor coronițe de Crăciun sunt  citricele:portocale, lămăi, lime dar și mere sau  bastonașe întregi de scorțișoară.

Merele sunt un simbol mai apropiată de tradițiile românești se pot folosi cu succes în realizarea coronițelor. În cazul acestora, fructele nu necesita uscare pentru că arată mai bine proaspete.

Vă recomandăm să folosiți mere mai mici pentru a nu îngreuna prea mult coronița și alegeți fructele ce au culori aprinse.

4.Coronițe de Crăciun cu funde

Fundele din materil textil sunt un element de decor spectaculos pe coronițele de Crăciun și dau acestora un aer festiv. Puține coronițe sunt realizate în totalitatea doar din funde, în general coronițele au ca element principal funda dar au si crengi de brad globuri sau diverse alte decorațiuni de Crăciun.

5.Coronițe de Crăciun din nuiele

În loc de un suport din metal sau plastic pentru realizarea coronitelor de Crăciun pentru cei ce se pricep puțin la împleti câteva nuiele vă prezentăm și câteva idei de coronițe pe suport de nuiele. Nuilele pot fi crengi tinere de râchită, alun, sau orice arbust ce are crengi îndeajuns de flexibile.Chiar și crengi de viță de vie pot fi folosite.

Coronitele din nuiele au un aspect rustic și pot fi decorate cu orice fel de materiale potrivite pentru Crăciun: globuri, decorațiuni, fructe uscate, beteală.

Citeste si  Idei de decoratiuni de Craciun, pe care poți să le faci singur

Cu puțină răbdare orice coroniță de Crăciun se poate transforma într-o opera de artă ce va împodobi o casă.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Decorațiuni de Crăciun din fructe

Idei de decorațiuni de Crăciun, pe care poți să le faci singur

Decorațiuni de Crăciun pentru ușa de la intrare

Indiferent din fel de materiale  sunt făcute coronițele de Crăciun aduc bucurie și atmosfera de sărbătoare în casele noastre. Ați realizat vreo coroniță de Crăciun? Trimiteți-ne opoză și o vom publica pe pagina noastră de Facebook:)

Sursa foto: pinterest

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here