Idei de decorare a mesei de Craciun

0
4024
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (5 voturi, medie: 4,80 din 5)
Încarc...

Idei de decorare a mesei de Craciun

Cănd vine Crăciunul exista două puncte centrale în jurul cărora gravitează membrii familiei. Primul  este bineînțeles personajul principal, bradul de Crăciun iar cel de-al doilea element este masa festivă de Crăciun. Vom încerca mai jos să vă oferim câteva idei despre cum să decorați masa de Crăciun. Atmosfera  relaxantă de sărbătoare din familie este construită și pe micile detalii legate de decorarea  spațiilor din casă. Aceste decorațiuni ne induc o stare de bine și ne  introduc și ne mențin în spiritulsărbătorilor Crăciunului. Așadar haideți să vedem câteva idei de decorare a mesei de Crăciun

Vom începe prin a spune că decorarea mesei de Craciun trebuie să fie in tonul și tema în care este decorată camera în care se află masa, de obicei sufragerie sau living. Cu siguranța nu poți decora camera în nuanțe de albastru și argintiu iar masa de Crăciun în nuanțe de roșu și auriu.

 

Sfat: Folosiți maxim două culori pentru decorarea mesei. Cele mai simple combinații sunt roșu-alb, albastru-alb,roșu-verde, albastru-argintiu, roșu-auriu.

Lumânările reprezinta una din piesele cele mai importante în decorarea mesei de Crăciun. Ele ne introduc în atmosfera de sărbătoare și aduc întotdeauna puțină magie și o stare de bine.

În decorarea mesei de Crăciun nu trebuie să ținem cont doar de aspectul estetic ci putem merge mai departe și să completăm atmosfera de sărbătoare cu decorațiuni ce emană mirosuri specifice Crăciunului: scorțișoară, cuișoare, portocale, crenguțe de brad.

Sfat: Faceți tot posibilul ca decorațiunile să fie cât mai naturale, folosiți cît mai puțin plastic sau alte materiale artificiale ce nu se potrivesc spiritului Crăciunului. În cazul în care chiar trebui să le folosiți și nu aveți altceva la îndemână încercați ca piesel din plastic să le vopsiți cu un spray auriu sau argintiu..

Citeste si  Decorațiuni de Crăciun din fructe

Nu vă temeți să folosiți fructele ca elemente de decor, mai ales cele de sezon. Atenție la alegerea fructelor  la culoare dar mai ales la aspectul estetic. Fructele trebuie să fie sănătoase, fără lovituri sau alte semne.

Sfat: Dacă vreți ca fructele ce le folosiți pentru decorare să reziste cât mai mult NU le spălați cu apă ci doar le stergeți cu un prosop, mai ales în cazul merelor și perelor.

Un decor natural al mesei de Crăciun este cel mai de dorit. Folosind conuri și crenguțe de brad, diverse suporturi sau accesorii din lemn pentru lumânări vor creea o atmosferă feerică patriarhală perfectă pentru masa din seara sau din prima zi de Crăciun. Fructele sălbatice sunt de asemenea elemente de decor ce pot fi folosite,de exemplu merisoarele sau coarnele (fructe), în primul rând pentru că rezistă mai mult timp și apoi datorită culorii lor roșii.

În cazul în care suntem în oraș și nu ne putem procura decoruri și elemente naturale pentru a crea un decor adecvat putem apela la globuri și beteală. Revenim cu sfatul de a nu folosi mai mult de două culori. Masa de Craciun trebuie să fie una relaxantă, prea multe culori alese nefericit pot crea o stare de agitație sau chiar de disconfort.

 

Pamblicile și fundele aduc și ele un plus de atmosfera festivă. Ele pot fi aplicate pe sfeșnice,direct pe lumânări sauchiar pe fața de masă. NU folosiți funde sau panglici din plastic nu arată bine și dau și senzația de kitch. Vă recomandă orice material simplu sau cu model, iuta sau cânepa sunt și ele variante viabile.

Citeste si  Idei de decoratiuni de Craciun, pe care poți să le faci singur

Un alt aspect al decorării mesei de Crăciun este și cel practic. Pănă la urmă scopul mesei este de a oferi spațiul pentru servit mâncarea. Așadar când concepeți decorul pentru masa de Crăciun încercați să fiți practici. Decorațiunile trebuie să poată fi mutate ușor în cazul în care  e nevoie și rearanjate imediat după terminarea mesei.

SCAUNELE

Scaunele pot fi de asemenea decorate cu globuri, funde, beteală sau crenguțe de brad, dar neapărat în aceleași tonuri cu decorațiunile de pe masă. Evitați decorarea cu culori deschise pentru că scaunele sunt predispuse la murdărire mai ales în zona de sus a spătarului.În cazul în care aveți huse la scaune  prindeți decorațiunile pe huse e mai simplu și mai practic.

 

Dacă aveți și alte idei de decorare a mesei de Craciun ne-ar placea să ni le împărtășiți sau chiar să ne trimiteți poze cu aranjamente de Crăciun realizate de voi. Un like sau un share ne-ar bucura.:)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here