Solutii de depozitare pentru bucatarie

In Bucatarie, Sfaturi practice

Solutii de depozitare pentru bucatarie

Cu siguranta fiecare dintre noi visam la o casa mare si frumoasa, asa cum vedem prin reviste. Pana cand visul devine realitate, trebuie sa ne multumim cu modelul de apartamente mici si inghesuite, din aglomeratia de blocuri. Cea mai mare problema a acestor apartamente este spatiul si folosirea lui, astfel incat apartamentele noastre sa para mai mari, mai frumoase si mai civilizate. Va propunem o serie de articole cu idei de organizare a spatiului si depozitare a tuturor lucrurilor de care avem nevoie. Sa vedem asadar cateva

Solutii de depozitare pentru bucatarie.

Oricat de mare sau de mica ar fi bucataria ta, intotdeauna ai nevoie de un spatiu suplimentar pentru depozitare. Mai ales in bucatarie, unde cu siguranta se strang tot felul de obiecte, mai mult sau mai putin folositoare. De aceea, te sfatuim sa te uiti printre aceste obiecte si sa scapi de cele care nu-si au locul sau nu le mai folosesti in bucatarie: benzi de cauciuc, creioane, hartie, ata si ace, etc. Daca obiectele se afla intr-o conditie buna, le poti dona celor care au nevoie de ele, daca nu, atunci fa-ti curaj si arunca-le. Secretul organizarii spatiului pentru depozitare este sa scapi de vechituri si sa pastrezi doar lucrurile pe care le folosesti.

Depozitare oale, tigai, tavi

De obicei, tigaile si tavile pentru cuptor se depoziteaza chiar in cuptor. Fiindca sunt foarte voluminoase, s-ar putea sa nu-ti incapa toate, asa ca un mod extraordinar de a le depozita oalele si tigaile in asa fel incat sa ajungi usor la ele  este sa ai un rastel asemanator suportului pentru uscat vase. O alta optiune este sa le depozitezi in sertarele sau dulapurile de jos, pentru a ajunge usor la ele. Tot in dulapurile de jos depoziteaza si oalele.

Depozitare Farfurii si pahare

Cel mai potrivit loc pentru depozitat farfurii este un dulap suspendat, in care sa ai un rastel. Cel mai des, sticlele si paharele pentru vin sunt depozitate separat din cauza lipsei de spatiu, dar exista si alte posibilitati. Poti sa alegi sa le depozitezi impreuna pe un suport din otel sau fier forjat suspendat pe unul dintre pereti. Aceasta este o modalitate functionala, avantajoasa si estetica pentru depozitare, fiindca te ajuta si la designul bucatariei.

Depozitarea condimentelor

Fie ca gatiti in fiecare zi sau doar uneori, cu siguranta folositi condimentele, iar borcanele pentru pastrarea lor pot ocupa foarte mult spatiu. O optiune foarte buna a le aranja si pentru a maximiza spatiul este sa folosesti o cutie care sa-ti incapa intr-un dulap sau sa folosesti un mic raft suspendat pe perete, confectionat tot din metal sau fier forjat.

Diverse ambalaje

Foliile de aluminiu si plastic, hartia cerata sau pungile de depozitat pot ocupa mult spatiu. O idee foarte buna este sa le depozitati intr-un suport care se agata chiar pe usa unui dulap de bucatarie sau intr-un suport din metal sau fier forjat, suspendat pe un perete.

Pungile de plastic de la cumparaturi

Cu bucurie am constatat ca volumul de pungi din plastic de la cumparaturi s-a diminuat foarte mult, de cand acestea trebuie platite. Cu toate acestea, pungile de la cumparaturi inca se aduna cu repeziciune si duc la dezordine. Le putem pastra intr-un recipient special, asemanator celui in care tinem servetele sau intr-un simplu sac din panza.

Spatiul de sub chiuveta este bun pentru a depozita detergenti sau obiectele de curatare pentru bucatarie, mai ales daca chiuveta are si un dulap sau o simpla masca.

Recipientele pentru depozitat mancarea

Recipientele pentru depozitare sunt o solutie usoara de a pastra resturile de la masa in frigider si de a maximiza spatiul din camara.

Chiar daca ar putea parea nefolositoare, produsele pentru depozitare ne  sunt foarte utile, sunt o metoda usoara si eficienta de a avea totul organizat si ne economisesc timpul, fiindca nu mai e nevoie sa-ti cauti lucrurile. Dar ele trebuie sa fie si estetice, fiindca fac parte din designul bucatariei.

Ai alte solutii de depozitare pentru bucatarie? Spune-ne si noua!Like & Share 🙂

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *